15 receptů na lokše: Upečte si tradiční placky z předem uvařených brambor a mouky
Lokše jsou oblíbené bramborové placky, které patří do tradiční české kuchyně. Základem těsta jsou den předem uvařené brambory, najemno nastrouhané a smíchané s moukou. Z vytvořeného těsta se vyvalují tenké placky a pečou se nasucho.
Lokše nebo také patenty, laty či pekáče vzhledem trochu připomínají palačinky, ale jen na první pohled. Bramborové těsto vyžaduje důkladné propracování a vyvalování dotenka. Při pečení se na plackách tvoří tmavé puchýřky, hotové rovnáme na mělký talíř a potíráme je tukem, zůstanou pak vláčné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Výborné lokše
- Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
- Lokše s povidly a mákem
- Bramborové lokše se škvarky a brynzou
- Bramborové lokše (patenty, laty)
- Plněné lokše
- Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem
- Plněné bramborové lokše s kachním masem
- Bramborové lokše
- Lokše plněné sýrem
- Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
- Bramborové lokše s husím sádlem
- Babiččiny bramborové placky
- Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
- Trhané patenty se sladkou smetanou
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře