Na co použít brambory typu C? Správný výběr vhodného typu je základem úspěchu
Správný výběr vhodného typu brambor je základem úspěchu, přitom to není až tak složité. Tři základní typy se značí písmeny abecedy a vyplatí se pamatovat si, k čemu se který z nich nejvíce hodí.
Základní typy brambor jsou A, B a C. Toto rozdělení se týká hlediska vhodné kuchyňské úpravy. Kromě toho se liší brambory podle jednotlivých odrůd, což je samozřejmě mnohem složitější. Každá odrůda má trochu jiné vlastnosti a každý z nás upřednostní trochu jinou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co použít brambory typu C
Brambory typu C jsou nejvíce moučné, rychle se rozváří a měknou, proto jsou ideální na přípravu kaší nebo těst. Do těst se dají snadno rozmačkat, stačí použít mačkadlo (šťouchadlo) na brambory a máme rychle hotovo.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Banánky v čokoládě z mrazáku podle Terezy z Peče celá země: Jednoduchý recept zvládne každý, výsledek je lepší než originál
Jaká mouka je nejlepší do bramborových knedlíků? Aby nelepily, tak hrubá, ale vyplatí se doplnit ji dalšími surovinami
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře