Na co použít brambory typu C? Správný výběr vhodného typu je základem úspěchu
Správný výběr vhodného typu brambor je základem úspěchu, přitom to není až tak složité. Tři základní typy se značí písmeny abecedy a vyplatí se pamatovat si, k čemu se který z nich nejvíce hodí.
Základní typy brambor jsou A, B a C. Toto rozdělení se týká hlediska vhodné kuchyňské úpravy. Kromě toho se liší brambory podle jednotlivých odrůd, což je samozřejmě mnohem složitější. Každá odrůda má trochu jiné vlastnosti a každý z nás upřednostní trochu jinou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co použít brambory typu C
Brambory typu C jsou nejvíce moučné, rychle se rozváří a měknou, proto jsou ideální na přípravu kaší nebo těst. Do těst se dají snadno rozmačkat, stačí použít mačkadlo (šťouchadlo) na brambory a máme rychle hotovo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma kysané zelí. Jak ho naložit a ochutit, jak dlouho zelí kvasí a jak ho používat
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře