Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Jednoduché tenké placky z bramborového těsta jsou známé například pod názvem laty, lokše či patenty. Tyto placky můžeme podávat naslano i nasladko. Výborné jsou plněné povidly, posypané cukrem a mákem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 765 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,80 g |
| Tuky | 0,54 g |
| Vláknina | 11,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 87,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgXE
Moje poznámka
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgXE
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 12 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 14 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 19 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 22 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 27 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 33 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 37 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 41 minutami
Jednoduchá kvasnicová pomazánka
magdalenka před 46 minutami
Vánoční panettone
Myska311 před 2 hodinami
Tématické fráze:
bramborove laty,
bramborové patenty,
laty recept,
bramborove placky s povidlim,
olipy,
patenty s mákem,
patenty s povidly,
laty,
recept na laty,
bramborové placky patenty,
magaše,
patenty recept,
slovácké laty,
olipy recept,
bramborove placky,
slovácké patenty,
recept laty,
bramborova lata,
patenty z bramborového těsta,
moravské bramborové placky
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
olej,
povidla švestková,
mák mletý,
cukr moučkový
Komentáře (43)
Děda si je dával s česnekem. Babička měla litinový tál přes dva plynové hořáky a dokázala udělat pro 4 vnoučata a dědu. Já je mám nejraději s povidly.
Pro tu opravdovou chuť se to musí dělat nasucho na kvalitní pánvi s tlustým dnem.
Nejlepší to chutná ve vylepšené variantě s potíráním máslem.
udělali jste mi velikou radost nad tímto receptem a také velikou chuť
Jinak všem děkuji za komentáře a doplnění dalších názvů.
Tolik jmen pro jedno jídlo a určitě ještě nejsou všechna.
Máme krásnou řeč.
A výbornou kuchyni.