Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedly jsou báječné, milujeme je usmažené v trojobalu, ale tím nejjednodušším a také nejrychlejším je připravit kloboučky na kmíně. Po dlouhé houbařské procházce se jedná o ideální rychlovku, na kterou se těšíme a kterou si nejlépe vychutnáme s krajícem čerstvého chleba.

Velké klobouky bedel opatrně rovnáme do košíku a po příchodu domů je co nejdříve zpracujeme. Výborně chutnají usmažené v trojobalu, hodí se do gulášů nebo k zapékání a trochu můžeme přidat do smaženice ze směsi hub. Ale znáte bedly na kmíně? Toto nejjednodušší houbové jídlo výtečně chutná s pečivem.

Jak připravit bedly na kmíně

Postup je záležitostí chvilky a čím čerstvější houby jsou, tím lépe. Používáme jenom klobouky, ale pokud je nouze, vezmeme zavděk i dlouhými nožkami, které nakrájíme nadrobno.

  1. Připravte si bedly - počítejte s tím, že obsahují hodně vody a při tepelné úpravě výrazně sníží objem. Dále budete potřebovat tuk na smažení (sádlo nebo olej), sůl a kmín, kmín může být celý nebo drcený
  2. Bedly očistěte a nakrájejte (nebo jednoduše rozlomte, jde to velmi dobře) na velikosti, které vám vyhovují. 
  3. Pro jednu porci dejte na pánev lžíci tuku a rozehřejte.
  4. Přidejte bedly, posypte je kmínem, osolte a nechte restovat na mírném ohni, dokud se neodpaří všechna voda, kterou bedly pustí. V případě potřeby je trošku podlijte vodou.
  5. Podávejte ještě horké s pečivem. Můžete kousky dávat na čerstvý chléb a vychutnat si je.

Podívejte se na kompletní recept, jak připravit bedly na kmíně. Doporučujeme přečíst i komentáře pod receptem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli