Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka je skvělá svačinka nebo večeře, kterou stačí namazat na pečivo a máte hotovo. Připravte si celerovou pomazánku z dostupné kořenové zeleniny. Když si vyhrajete s ochucením, budete ji rádi mlsat i samotnou. V článku kromě videa najdete také další rady a tipy.

Z talíře nám postupně mizí letní zelenina a nastupuje ta podzimní, která má v kuchyni stejně široké využití. Vyzkoušejte celerovou pomazánku s mrkví, sterilovanými okurkami a dalšími surovinami, které se postarají o skvělou chuť.

Snadná pomazánka z podzimní zeleniny

Podzimní zelenina se většinou připravuje pečená nebo vařená, ale i v syrové podobě dokáže příjemně obohatit náš jídelníček. Do celerové pomazánky, kterou snadno zvládnete podle krátkého videonávodu, využijete pořádnou porci čerstvé kořenové zeleniny.

Recept na celerovou pomazánku

Přípravu pomazánky zvládnete snadno a rychle, jen s lehkým „posilováním“ u struhadla.

  1. Budete potřebovat 250 g celeru, 250 g eidamu, 100 g kvalitního měkkého salámu, 2 cibule, 2 mrkve, 2 sterilované okurky. K propojení přidejte 100 g tatarské omáčky, 100 g majonézy a 1 lžíci plnotučné hořčice.
  2. Nejprve nastrouhejte všechny suroviny na jemném struhadle, jenom cibuli nakrájejte najemno.
  3. Potom vmíchejte majonézu spolu s tatarskou omáčkou.
  4. Ke konci pomazánku ochuťte hořčicí, můžete přidat sůl podle potřeby a čerstvě namletý pepř.
  5. Pomazánka je skvělá na chlebíčky, ale vychutnáte si ji i jen tak s čerstvým pečivem. Můžete ji dozdobit čerstvými bylinkami.

Takto připravená pomazánka skvěle chutná na čerstvé bagetce nebo rohlíku. Inspirujte se nejoblíbenějšími recepty na slané pečivo a upečte si to vlastní domácí. 

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky