Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších

Moučníky PalačinkySmažené Doba přípravy: 10 minut 21 názorů

Moučníky PalačinkySmažené Doba přípravy: 10 minut 21 názorů

Suroviny 7 porcí

300 ml mléka
50 g másla
20 g cukru moučky
125 g hladké mouky
2 vejce
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru, másla, mouky, vajec a soli vymixujeme palačinkové těsto a pečeme palačinky.

  2. Pánev stačí pouze jednou potřít máslem, dále již netřeba. Pečou se jedna báseň a ještě lépe chutnají.

Poznámka od kuchařky

Konečně po x pokusech a různých receptech palačinky zn. Top.

Tenké jako list. Jiné už určitě zkoušet nebudu.

Doplňuji jen malý poznatek z dnešního dne. Při přípravě palačinek jsem zapomněla přidat cukr. Vůbec nic se na chuti nezměnilo, těsto totožné struktury a pekly se stejně parádně. Takže pro ty, kteří redukují cukr, je toto ideální varianta.

Komentáře k receptu Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších

  • Lemurka Lemurka(autorka receptu)

    Manavalu: super, jsem moc ráda <3

    Odpovědět

  • Manavalu Manavalu

    Dělala jsem a výborné.:-8 Pro tři moc málo palačinek :yes:. Ukládám a už budu dělat jen tyhle.:-)

    Odpovědět

  • Lemurka Lemurka(autorka receptu)

    Coleta: těžko posoudím, já je vždy dělám podle tohoto receptu. Ale je fajn, že vám chutnaly :yes:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Vyzkoušeno, byly moc dobré. Jen jsem nedávala cukr (mazala džemem) a másla dala polovinu. Zdálo se mi ho moc na množství mouky a mléka.

    Odpovědět

  • Lemurka Lemurka(autorka receptu)

    Karin 86-92: já jsem máslo rozehřála a přidala rovnou do těsta. Držela jsem se tohoto receptu. Bez másla jsem nezkoušela. Ta konzistence právě s tím máslem je skvělá :-!

    Odpovědět

  • Karin 86-92 Karin 86-92

    <3:-8:-8 Mohla bych se zeptat to máslo můžu ho tam přidat do těsta na palačinky ????? Nebo by byla lepší chuť i bez toho másla děkuji za info.

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

  • Lemurka Lemurka(autorka receptu)

    Zdenka1: určitě vyzkouším a provedu srovnávačku :-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Palačinky byly moc dobré, no nicméně pro naši rodinu zůstávají "nejlepší z nejlepších " francouzské palačinky od Heli3.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Lemurka: jojo, metlička stačí;-)
    Těsto dělám s předstihem a nechám chviličku odstát a párkrát promíchnu, aby se případné hrudky ještě stihly rozšlehat;-)

    Odpovědět

  • Lemurka Lemurka(autorka receptu)

    ivulinka: Včera i dnes jsem dělala ke snídani a použila ručičku s metličkou. :-) Jde to úplně krásně a bez žádných shluků v těstě :-) To víš, babičky jsou babičky a na ty nikdy nebudou mít naše ručičky. :-) To tak prostě je a vlastně i má být <3

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Lemurka: i mě se líbí, určitě někdy vyzkouším i s tím máslem, rodina má ráda sladká jídla.
    Možná na to vezmu i ten tyčový mixer, mně stačí ruční metlička;-) Moje babička těsto šlehala elektrickým šlehačem. Když jsme se odstěhovali a já palačinky chtěla udělat po jejím, tak jsem na pánev lila jen vyšlehanou pěnu místo těsta, na šlehač jsem radši hodně rychle zapomněla:-D

    Odpovědět

  • Lemurka Lemurka(autorka receptu)

    cathleen: Úplně parádní ne, ale moc děkuji. <3

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Lemurka: parádní fotky :-8:yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    casino: ano zkousela jsem ponorny mixer i mixer normalni (z toho bylo testo naprosto dokonale a palacinky skvele, jen se mi nechce umyvat, tak ho pouzivam jen obcas)

    Odpovědět

Předchozí 1 2