Jak připravit pařížský krém. Skvěle se hodí na ořechové rohlíčky i do trubiček
Pařížský krém je hutný, s plnou čokoládovou chutí, a je dokonalý na menší zákusky jako jsou ořechové rohlíčky, trubičky či čokoládové řezy. Základem je pařížská šlehačka, do které vyšleháme máslo, díky kterému má i delší trvanlivost.
Ať už připravujeme pařížskou šlehačku či krém, příprava není vůbec složitá a uspokojí především milovníky čokolády a kakaa. Krém má temně hnědou barvu a hodí se především na dorty a pařížské rohlíčky nebo také na čokoládové řezy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pařížský krém
Pařížský krém je nadýchaný, s plnou čokoládovou chutí, vyráběný nejčastěji z čokolády nebo také z holandského kakaa a smetany.
Na krém potřebujeme 400 g smetany ke šlehání, dále 100 g másla, 100 g třtinového cukru,160 g hořké čokolády, 80 g kakaa a 1 g skořice.
- Všechny ingredience kromě čokolády smícháme v kastrůlku a na mírném ohni vaříme za neustálého míchání metličkou, abychom krém nepřipálili.
- Do horké směsi nyní přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění, poté krém odstavíme z plotýnky.
- Hotový krém přelijeme do misky a dáme do lednice vychladit.
- Po vychlazení stříkáme krém na vychlazené rohlíčky pomocí cukrářského sáčku, hotové rohlíčky uložíme do lednice na hodinu, aby ztuhly.
- Nyní si rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem (případně s olivovým či kokosovým olejem) a rohlíčky do čokolády namáčíme a opět necháme ztuhnout.
Pojďte si připravit báječný a jednoduchý pařížský krém, který má všestranné využití na plnění zákusků. Které jsou vaše nejoblíbenější zákusky s krémem?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 9 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 10 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 11 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 21 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno 28. 4. 2024 18:36
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Jak připravit pažitku na rychlení? Na podzim ji včas vyryjeme, než půda zamrzne. V zimě nám čerstvé natě přijdou k chuti
Jak připravit dokonalé pařížské rohlíčky. Křehké těsto s nadýchaným krémem
Komentáře