6 chyb při přípravě bramborového salátu: Poradíme, na co se zaměřit a čemu předejít
Bramborový salát představuje neodmyslitelnou přílohu ke smaženému kaprovi na štědrovečerní večeři. Často si na něm však pochutnáváme i během roku, a to při větších událostech. Jak ho však bezchybně připravit?
Bez bramborového salátu si mnoho z nás neumí představit Vánoce. Ať už si ho dopřáváte se smaženým kaprem, případně s řízky, jeho chuť pozvedne každý pokrm. Ne vždy se však v kuchyni daří, proto poradíme, na co si dát pozor.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při přípravě bramborového salátu
S našimi tipy zjistíte, na co si dát během přípravy pozor, ale i to, jak snadno prodloužit bramborovému salátu trvanlivost o několik dnů.
- O kvalitě potravin bychom neměli diskutovat - bez kvalitního vstupu se nikdy nedočkáte kvalitního výstupu. Dopřejte si to nejlepší, zasloužíte si to.
- Správně uvařené brambory varného typu A jsou základním stavebním kamenem. Brambory nesmí být rozvařené, aby ze salátu nevznikla "kejda". Uvařte je den předem ve slupce, následující den oloupejte a nakrájejte na úhledné kostičky.
- Cibuli je potřeba spařit, a to hned ze dvou důvodů. Tím prvním (a hlavním) je to, že díky spaření horkou vodou se zbaví šťáv, které způsobují rychlou zkázu jakéhokoliv salátu - zkvašení. Druhým důvodem je zmírnění její štiplavosti.
- Co se týče dochucení, bramborový salát toho moc nepotřebuje, ovšem se solí buďte obezřetní. Hotový bramborový salát nechte odležet do druhého dne v lednici a až poté finálně dosolte, případně i dodatečně opepřete.
- Nepoužíváte majonézu a raději sáhnete po zakysané smetaně či jogurtu? Pak je vhodné tyto suroviny míchat do odebrané části salátu až těsně před konzumací. Prodloužíte tak bramborovému salátu trvanlivost o několik dnů.
- Zkaženému bramborovému salátu již není pomoci - na vině bývá ochutnávání a především ujídání jednou a tou samou lžící. Bakterie z úst způsobují rychlou zkázu vašich oblíbených pokrmů - bez výjimky. Čistota je polovinou zdraví, udržujte proto hygienu už při přípravě a ochutnávejte vždy čistou lžící.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nezapomeňte informovat všechny členy rodiny o správném způsobu ujídání salátu - pokaždé čistou lžící. Avšak následně se nedivte, že v příborníku nenajdete žádné lžíce, lžičky, ba ani vidličky. Přípravou bramborového salátu Zdeňka Pohlreicha vás provede videorecept. A jak připravujete bramborový salát vy?
Komentáře