Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na co použít brambory typu A? Vyznat se v typech brambor se vyplatí
Zdroj: Pixabay, congerdesign

Není brambora jako brambora. Určitě se vám už stalo, že jste se těšili, jak si pochutnáte na bramborách a naprosto vás zklamaly. Když se jedná o pár koupených kilo, nevadí, ale bylo by škoda udělat přehmat při nákupu brambor k uskladnění na celou zimu.

Brambory rozdělujeme z pohledu kuchyňských úprav do třech základních skupin, jedná se o varné typy A, B, C. Každý z nich je vhodný na jiný způsob zpracování, proto se vyplatí v jejich značení vyznat. V opačném případě budeme opakovaně zklamaní.

Použití brambor typu A

Tento typ brambor je skvělý na přípravu bramborových salátů. Brambory jsou pevné, jen mírně moučnaté, příliš se nerozváří a výborně drží tvar. Můžeme je vařit ve slupce. Snadno je pak oloupeme a použijeme podle potřeby.

Následující videorecept vám předvede přípravu výborného bramborového salátu. Hlavně do něj nezapomeňte vybrat správný typ brambor.
 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více