Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakmile se řekne "čína", většina z nás si vybaví českou variaci, která originální asijský pokrm přizpůsobuje našim chutím a dostupným surovinám. Poradíme vám snadný asijský trik, jak docílit lahodné a husté omáčky.

Čína je velmi populární pokrm, který se pyšní rychlou přípravou, bohatou chutí a krásnou barevností. Maso, nakrájené na nudličky, rychle osmažené se zeleninou a přelité hustou omáčkou s chutí umami rozehraje všechny chuťové pohárky. Tradičně čínu připravujeme v hlubší pánvi wok a podáváme ji s nudlemi či rýží. 

Čím se zahušťuje čína

Kukuřičný škrob bývá k zahuštění domácí číny nejběžnější volbou. Omáčku zahustí rychle a efektivně. Místo kukuřičného škrobu bývá v asijské kuchyni často používán bramborový škrob, známý jako solamyl, díky kterému je omáčka krásně hustá a lesklá. A jak čínu škrobem zahustit bez hrudek? 

  1. V misce dobře rozmíchejte 1–2 lžičky škrobu v malém množství studené vody
  2. Za stálého míchání vlijte připravený škrob do omáčky a krátce povařte do zhoustnutí. Poté odstavte ze zdroje tepla. 
  3. Nevařte příliš dlouho, škrob by mohl naopak řídnout. 

Vynikající kuřecí čínu si můžete udělat podle našeho videoreceptu, který vás přípravou provede krok za krokem. Přejeme dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli