Čím zahustit čínu? Zapomeňte na mouku a připravte lahodnou a lesklou omáčku
Jakmile se řekne "čína", většina z nás si vybaví českou variaci, která originální asijský pokrm přizpůsobuje našim chutím a dostupným surovinám. Poradíme vám snadný asijský trik, jak docílit lahodné a husté omáčky.
Čína je velmi populární pokrm, který se pyšní rychlou přípravou, bohatou chutí a krásnou barevností. Maso, nakrájené na nudličky, rychle osmažené se zeleninou a přelité hustou omáčkou s chutí umami rozehraje všechny chuťové pohárky. Tradičně čínu připravujeme v hlubší pánvi wok a podáváme ji s nudlemi či rýží.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím se zahušťuje čína
Kukuřičný škrob bývá k zahuštění domácí číny nejběžnější volbou. Omáčku zahustí rychle a efektivně. Místo kukuřičného škrobu bývá v asijské kuchyni často používán bramborový škrob, známý jako solamyl, díky kterému je omáčka krásně hustá a lesklá. A jak čínu škrobem zahustit bez hrudek?
- V misce dobře rozmíchejte 1–2 lžičky škrobu v malém množství studené vody.
- Za stálého míchání vlijte připravený škrob do omáčky a krátce povařte do zhoustnutí. Poté odstavte ze zdroje tepla.
- Nevařte příliš dlouho, škrob by mohl naopak řídnout.
Vynikající kuřecí čínu si můžete udělat podle našeho videoreceptu, který vás přípravou provede krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře