Domácí flíčky udělají z polévky pohádku. Naučte se je podle videonávodu
Masový vývar je sám o sobě vynikající polévka, ale dá se ještě vylepšit mnoha způsoby. Můžete do něj přidat zavářku, knedlíčky, domácí nudle nebo třeba právě flíčky. Tyto snadné těstoviny udělají z obyčejné polévky neobyčejnou.
Příprava domácích nudlí nebo těstovin může někomu v dnešní polotovarové době připadat nemyslitelná. Na druhou stranu je současným trendem vařit zdravě a používat kvalitní suroviny. Pokud se rozhodnete udělat domácí flíčky, budete mít nad celým procesem výroby kontrolu.
Jak udělat domácí flíčky
K přípravě domácích flíčků nepotřebujete žádné speciální suroviny.
- Na vál nasypte 100 g hrubé mouky a do kupičky udělejte důlek.
- Do důlku rozklepněte vejce a vidličkou ho rozmíchejte.
- Přidejte 2 lžíce vody a vypracujte hladké nelepivé těsto.
- Těsto vložte do strojku na nudle a rozválejte ho na tenký plát.
- Plát nechte pořádně proschnout položený na utěrce.
- Poté plát rozkrájejte na 1 × 1 cm velké čtverečky.
- V polévce se flíčky vaří asi 10 minut, než změknou.
Fleky využijete i jako základ šunkofleků nebo fleků s houbami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře