Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masový vývar je sám o sobě vynikající polévka, ale dá se ještě vylepšit mnoha způsoby. Můžete do něj přidat zavářku, knedlíčky, domácí nudle nebo třeba právě flíčky. Tyto snadné těstoviny udělají z obyčejné polévky neobyčejnou.

Příprava domácích nudlí nebo těstovin může někomu v dnešní polotovarové době připadat nemyslitelná. Na druhou stranu je současným trendem vařit zdravě a používat kvalitní suroviny. Pokud se rozhodnete udělat domácí flíčky, budete mít nad celým procesem výroby kontrolu.

Jak udělat domácí flíčky

K přípravě domácích flíčků nepotřebujete žádné speciální suroviny.

  1. Na vál nasypte 100 g hrubé mouky a do kupičky udělejte důlek.
  2. Do důlku rozklepněte vejce a vidličkou ho rozmíchejte.
  3. Přidejte 2 lžíce vody a vypracujte hladké nelepivé těsto.
  4. Těsto vložte do strojku na nudle a rozválejte ho na tenký plát.
  5. Plát nechte pořádně proschnout položený na utěrce.
  6. Poté plát rozkrájejte na 1 × 1 cm velké čtverečky.
  7. V polévce se flíčky vaří asi 10 minut, než změknou.

Fleky využijete i jako základ šunkofleků nebo fleků s houbami.

Komentáře

Další tipy a triky