Smetanové flíčky s pečeným kuřecím masem

Eliza Kuchařka: Eliza

Těstoviny 17 názorů

Suroviny

250 g pečeného kuřecího masa (například obrané zbytky z pečeného nebo grilovaného kuřete)
250 g flíčků
2-3 zelené cibulky
2 stroužky česneku
1 koření na francouzské brambory (od Kotányi)
2 vejce
200 ml smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Flíčky uvaříme v osolené vodě "na skus" a smícháme s pokrájenými kousky kuřecího masa, kolečky cibulky a nastrouhaným česnekem.

  2. Osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.

  3. Povrch uhladíme a přelijeme směsí, kterou jsme vyrobili našleháním smetany, vajec a Kotányi směsi na francouzské brambory.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 30-40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové flíčky s pečeným kuřecím masem

  • dzungila dzungila

    Eli, taky jsem přispěchala s bodem.:yes: Koření neznám, ale popátrám po něm určitě. Taky už mi přijdou klasicky zapečená jídla tak trochu nudná, takže díky za lákavou inspiraci!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Téda, tolik chvály a bodů jsem ani nečekala...:-8 Trochu z těch pochval pomyslně posílám firmě Kotányi jejich směsi :-K. Není to koření, ale skutečně směs, která se rozmíchá se šlehačkou a vejci...výborně ochucená...:-p
    Ale máte pravdu, podle mě je to zatím jeden z nejlepších a nejchutnějších způsobů konzumace zbylého pečeného masíčka...:-)
    Děkuju moc za komentíky a body...:-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, já nevím, co bych dodal, vše bylo napsáno:-);-). Posílám devátý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, hned bych si dala, vypadá to moc pěkně, dávám ti 7. bodíka, někdo ti určitě zapomněl toho bodíka dát:-( ++

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    Právě jsem koření přinesl z Kauflandu. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Papričko, v Albertu ho měli, ale pozor - Kotanyi asi předělává nabídku (aspoň v Jablonci), protože od minulého týdne je konkrétně u nás výprodej této firmy a je tam poloprázdno, prý obnovují nabídku. Jinak jsem tuhle firmu dost hojně viděla v Intersparu, v Penny a v Tescu.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Místo oběda (stejně mám ovocný den;-)) jsem šla do hypermarketu Albert, ale toto koření tam neměli. Měli pouze směs na americké brambory od Avokada.:-(;-( Kde ho kupujete ???

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jen co jsem mrkla na titulní stranu, tak jsem si řekla, že tento recept a tato fotka je od Elizy. Fakt že jo. Ale k tomu koření, už jsem měla tu čest toto koření na francouzské brambory vyzkoušet a je fakt, že jídlo dostalo úplně jinou, lepší chuť. Zrovna zítra se ho chystám koupit. Eli, opět jsi nezklamala.:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

  • pipre pipre

    Také podobně zpracovávám zbytky z kuřete nebo jakéhokoli jiného pečeného masa. Buď je zapékám s rýží, bramborem nebo těstovinami. Když se dobře ochutí, jako napřiklad takto, tak to je mňamka :-):yes:6.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Toto koření neznám, musím se po něm podívat. Elizo - nááádhera jako vždy :yes::yes: +;-)
    Elizo a Výbušná - můj muž měl z francouzkých brambor podobnou fóbii - to dělají ty školní jídelny :no::-//, ale musím ho pochválit, už je to lepší. Malými fíglíky ho k těmto jídlům přibližuji.:-D;-) Ještě vyzkouším tohle koření a uvidíme.:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za komentáře :-K, holky - ta směs od Kotányi je velmi podstatná, udělá takovou jemně sýrovou příchuť celého pokrmu :-p. Bez ní by to nebylo ono, tak pokud budete zkoušet, nevynechte ji. :-)
    Tím se dostávám k tomu, co jsem chtěla napsat Výbušné - stejný poměr k zapékaným jídlům jako tvůj muž měl i můj syn, dokud neochutnal zapečeninu s Kotányi směsí (tuším, že tenkrát to byly brambory se slaninou) a pak si ji dokonce vyžádal, když přivedl kamarády na večeři...;-) Nějak jsem pochopila, že žiješ mimo Čechy-Slovensko, takže nevím, jestli j u vás v běžném sortimentu, ale snad ano...
    Všem tuto směs doporučuji, pokud ji vidím (nebývá na pultech zas tak často), kupuji ji raději do zásoby, hodí se právě pro výše uvedené příležitosti...:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jo, ty si fakt umíš s jídlem pohrát;-):yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Inspirace na zítřek...vypadá to moc jedle...:-p:-p:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    eliza mi tu vkladame recepty v poslednej dobe, tak ako keby sme sa dohodli na rovnakom termine...vsimla si si to???;-) prekrasna fotka...skoda, ze moj muz uplne odmieta cokolvek, co by malo len naznak francuzskych zemiako, a zalievanej smotany...ide ma z neho trafit. a tebe +

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: co s pečeným kuřetem co se zbytky pečeného kuřete zbytky pečeného kuřete zbytky pečeného masa zbytky kuřete flíčky zbytky kuřecího masa co s pečeným masem co se zbytkem kuřete zbytky pečeného kuřecího masa - co s tím co se zbytkem pečeného kuřete zbytek peceného kurete pokrmy z pečeného kuřete co se zbytky kuřete co se zbytky pečeného masa co z pečeného kuřete zbytek pečeného masa recepty z pečeného masa recepty z pečeného kuřete recepty ze zbytku kuřecího masa

Zapomněl/a jsem heslo