Mandlové krokety

Jana Hamzova Kuchařka: Jana Hamzova

Doba přípravy: 40-60 min 6 osob Přílohy 7 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
300 ml vody
10 g sádla
špetka soli
500 g uvařených brambor ve slupce
4 vejce
100 g plátkových mandlí
mouka
vejce
strouhanka na trojobal
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, sádla a poloh.mouky připravíme odpalované těsto. Do hrnce dáme vodu, špetku soli a sádlo a přivedeme za stálého míchání k varu.

  2. Až začne voda vařit, vsypeme mouku, ihned snížíme teplotu a mícháme aby se nevytvořily hrudky. Těsto je hotové, když je hladké a nelepí se na stěny hrnce.

  3. Po vychladnutí těsta přidáme loupané a nahrubo nastrouhané brambory, vejce, sůl a plátky mandlí a vymícháme těsto. Do strouhanky na trojobal přidáme část mandlí. Z těsta vytvarujeme válečky (krokety), které obalíme v trojobalu a pomalu smažíme v rozpaleném tuku do zlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Mandlové krokety

Tématické fráze: krokety z odpalovaneho testa trojobal s mandlemi krokety bramborove krokety z odpalovaneho testa domácí krokety mandlové domaci krokoty mandlove krokoty odpalovane těsto z pohankové mouky domaci krokety z mandlemi trojobal z mandlí domácí krokety s mandlemi bramborové krokety s mandlemi odpalované mandlové těsto postup odpalovaného těsta na mandlové krokety domaci mandlove krokety bramborové krokety mandlove recept hrnec na krokety smazeni kroket teplota krokety obalený v lupínkách krokety s mandlemi

Zapomněl/a jsem heslo