Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestky už pomalu opouštějí svůj trůn, ale ještě si je lze chvíli vychutnat, než jejich sezóna definitivně skončí. Při přípravě klasického receptu se většinou neobejdete bez několika kroků. U tohoto moučníku však můžete využít video a vychytávky, které najdete v článku.

Recept skrývá příjemné tajemství. Zvládnete hned několik kroků najednou. Křupavou drobenku, kterou obvykle připravujete až nakonec jako posypku, teď využijete i na samotné těsto. Stačí už jen přidat slaďoučké švestky a máte hotovo.

Jaké suroviny na drobenkovou buchtu se švestkami

Na poctivou drobenkovou buchtu si nachystejte 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 125 g másla, 1 hrnek mléka, 2 celá vejce, 1 kypřicí prášek a 1 vanilkový cukr. Dále budete potřebovat švestky. Posypete je krystalovým cukrem, mletou skořicí a vanilkovým cukrem. Plech vymažete tukem a hrubou moukou.

Jak připravit drobenkovou buchtu se švestkami

S přípravou vám pomůže praktický videonávod na drobenkovou buchtu se švestkami a budete mít upečeno raz dva.

  1. Plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.

  2. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte cukr krupici a máslo. Prsty vše promněte, dokud nevznikne sypká drobenka.

  3. Z této směsi odeberte jeden hrnek stranou. Do zbytku přidejte mléko, vejce a prášek do pečiva. Poté promíchejte, až vznikne hladké těsto.

  4. Vzniklé těsto rozprostřete na připravený plech, poklaďte půlkami vypeckovaných švestek a posypte skořicí, cukrem i vanilkovým cukrem.

  5. Nakonec povrch posypte odloženou drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 20–25 minut, dokud buchta nezíská zlatavou barvu.

  6. Užijte si moučník k oblíbenému čaji nebo kávě. 

Ty nejlepší švestky můžeme uchovat na zimu tak, že je usušíme. Podívejte se na jednoduchý návod, jak postupovat, když chceme švestky usušit. Jsou výborné jako rychlá svačinka na doplnění energie nebo jako ozdoba do obilné kaše.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky