Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho kyne těsto na koláče? Záleží na teplotě, obsahu tuku i množství droždí
Zdroj: Kristýna Anna Vondálová

Všichni milujeme buchty, koláče nebo šátečky s nejrůznějšími náplněmi. Mnozí se ale zbytečně bojí pracovat s kynutým těstem. Pokud dodržíte základní pravidla, doberete se ke kýženému výsledku a váš strach rychle pomine.

Jednou ze zásadních věcí při přípravě kynutého těsta na koláče, která se nesmí podcenit, je doba jeho kynutí. Z nedokynutého či překynutého těsta nevzejdou krásné a chutné koláče. Dopřejte těstu nejen čas, ale i teplo - musí být totiž hýčkáno.

Jak dlouho kyne těsto na koláče

Těsto je potřeba řádně propracovat, teprve potom ho můžete dát kynout.

V chladnu můžete těsto nechat kynout v troubě. Do trouby vložte menší kastrol s vroucí vodou a jakmile se díky horké vodě trouba nahřeje, vložte do ní mísu s těstem – na druhou stranu od kastrolu s vodou. Díky teplu a páře bude těsto parádně kynout a nebude osychat. Zkuste si připravit výborné kynuté těsto podle videoreceptu níže:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více