Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenková buchta se švestkami

Se švestkami se dá v kuchyni kouzlit, ale klasika nikdy neomrzí. Upečte si s námi tradiční český koláč, ve kterém drobenka a skořice nesmí chybět. Tento hrnkový recept se řadí k těm, co nikdy nezklamou očekávání všech členů rodiny.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 7. 2012 19:21

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 866 kJ / 4 031 kcal
Bílkoviny76,74 g
Tuky126,37 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 852 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy639,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

veverka1953

17. 8. 2022 18:02

Dnes jsem dělala už poněkolikáté, manžel si ho nemůže vynachválit, navíc teď v těch teplých dnech je to úžasná rychlovka.

PlepTe

15. 8. 2022 11:00

Skvělá buchta. Povedla se na výbornou <3 Určitě ji nedělám naposledy.

Martiina

3. 2. 2022 21:24

Dělala jsem třešňovou a je výborná. Recept ukládám a příště bude zase..

Martina88

1. 11. 2019 11:31

udělala jsem a je výtečná, díky za recept. jemnoučká moc dobrá :-8:-8:-8

Ája

6. 9. 2017 11:06

Úžasně rychlá,vláčná a chuťově výborná buchta, která se nikdy neomrzí.

karinkaalex

20. 3. 2016 20:05

Pro mě ideální buchta :) Raději peču bůček než buchty a tuhle zvládám i já a je skvělá!:yes:

Jája

11. 9. 2013 10:03

Já tu buchtu dělala z bezlepkové mouky, protože obyčejnou nemůžu a je vynikající, mňamka :-K

jan.alois jan.alois

5. 5. 2013 14:44

Buchta super taky jí dělám ,ale divím se takovejm kuchtám ,že nevědí co je osminka a čtvrtka másla . To jsem věděl už jako kluk. A dokonce naše stará babička = prababička říkala osmička másla. Uměla ještě počítat na žejdlíky= 0,48 litrů ,libry = 512 gramů a loty = 16 gramů. Ale to už by tu byl hotovej blázinec. :-D

Ynuahs Ynuahs

27. 3. 2013 15:21

Nejlepší :yes: Pěkné, jednoduché a hlavně chutné :-p Dělávám, když se mi s ničím nechce moc patlat :-D

rebeka rebeka

22. 10. 2012 09:48

1974andrea: no, to je už spíše archaická jednotka.. tak se to dřív měřívalo;-) je lepší psát množství v gramech, to každopádně;-) takto to opravdu může býti matoucí;-)

magdalenka magdalenka

22. 10. 2012 09:42

1974andrea:trochu je to zavádzajúce, ja som tento údaj - osminka masla - nikdy nemala rada...

1974andrea 1974andrea

22. 10. 2012 09:24

rebeka:Tak to bych teda taky nevěděla, že se to udává z kila:-//.

rebeka rebeka

22. 10. 2012 09:10

spagetka::-D:-D:-D:-D

rebeka rebeka

22. 10. 2012 09:10

Blanka: to asi ne.. máslo se myslí kilo.. takže 1/8 je opravdu 125 g, půlka másla je 500 g, čtvrtka je pak 250 g ;-):-)

spagetka spagetka

22. 10. 2012 09:09

Blanka: Nemáš pravdu, váha se udává vždy z 1 kg - 1000 g másla - tedy půlka - 500 g, čtrvtka - 250 g a osmina - 125 gr.;-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta se švestkami drobenková buchta rychlá buchta se švestkami táč se švestkami kynutá buchta se švestkami kynuté švestkové buchty na plech tvarohová buchta se svestkami hrnková buchta se švestkami drobenkova buchta na plech buchta se švestkama buchta se švestkama buchta ze svestkami kolik je 1/8 másla hrnkova buchta se švestkama buchta s tvarohem a švestkami kynutá švestková buchta s drobenkou hrnková drobenková buchta drobenková buchta s ovocem kynuté buchty se švestkami recept buchta se švestkami

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, mléko, vejce, prášek do pečiva, skořice mletá, cukr vanilkový, cukr krupice, švestky

TopRecepty.cz

Drobenková buchta se švestkami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/220v