Drobenková buchta se švestkami

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: cca 30 min. (bez doby pečení) 21 názorů

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: cca 30 min. (bez doby pečení) 21 názorů

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/8 másla (tj.125g)
1 hrnek mléka
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
mletá skořice
vanilkový cukr
cukr krupice - na posypání

Postup přípravy receptu

  1. 2 hrnky polohrubé mouky smícháme s 1 hrnkem cukru krupice, přidáme máslo a uděláme drobenku.

  2. 1 hrnek této směsi (drobenky) odebereme a dáme stranou.

  3. Do zbytku přidáme 1 hrnek mléka, 2 celá vejce a 1 prášek do pečiva.

  4. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe švestky (meruňky,borůvky ...), posypeme skořicí, cukrem a vanilkovým cukrem.

  5. Povrch posypeme hrnkem odebrané drobenky a dáme péct cca na 20-25 min. na 160 st. dle druhu trouby.

Komentáře k receptu Drobenková buchta se švestkami

  • Martina88 Martina88

    udělala jsem a je výtečná, díky za recept. jemnoučká moc dobrá :-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Ája Ája(neregistrovaná)

    Úžasně rychlá,vláčná a chuťově výborná buchta, která se nikdy neomrzí.

    Odpovědět

  • karinkaalex karinkaalex

    Pro mě ideální buchta :) Raději peču bůček než buchty a tuhle zvládám i já a je skvělá!:yes:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Já tu buchtu dělala z bezlepkové mouky, protože obyčejnou nemůžu a je vynikající, mňamka :-K

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Buchta super taky jí dělám ,ale divím se takovejm kuchtám ,že nevědí co je osminka a čtvrtka másla . To jsem věděl už jako kluk. A dokonce naše stará babička = prababička říkala osmička másla. Uměla ještě počítat na žejdlíky= 0,48 litrů ,libry = 512 gramů a loty = 16 gramů. Ale to už by tu byl hotovej blázinec. :-D

    Odpovědět

  • Ynuahs Ynuahs

    Nejlepší :yes: Pěkné, jednoduché a hlavně chutné :-p Dělávám, když se mi s ničím nechce moc patlat :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: no, to je už spíše archaická jednotka.. tak se to dřív měřívalo;-) je lepší psát množství v gramech, to každopádně;-) takto to opravdu může býti matoucí;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea:trochu je to zavádzajúce, ja som tento údaj - osminka masla - nikdy nemala rada...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rebeka:Tak to bych teda taky nevěděla, že se to udává z kila:-//.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    spagetka::-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Blanka: to asi ne.. máslo se myslí kilo.. takže 1/8 je opravdu 125 g, půlka másla je 500 g, čtvrtka je pak 250 g ;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Blanka: Nemáš pravdu, váha se udává vždy z 1 kg - 1000 g másla - tedy půlka - 500 g, čtrvtka - 250 g a osmina - 125 gr.;-);-)

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    neprihlasena:

    To máslo v receptu musí být udané špatně-1/8 másla není 125gr.Půlka másla je 125gr.

    Odpovědět

  • Di Di(neregistrovaný)

    Taky jsem včera pekla tuhle buchtu s borůvkami. Já ji nazývám buchta "pro líné hospodyně", všechno se jen smíchá, nic nekyne, je to raz dva a výsledek je skvělý. Místo mléka dávám někdy jogurt - množství toho ani onoho neodměřuji, prostě aby z toho bylo těsto, které moc neteče. :yes:

    Odpovědět

  • micheele micheele(neregistrovaný)

    Celkem dobré. My tomu říkáme táč.:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: buchta se švestkami drobenková buchta rychlá buchta se švestkami táč se švestkami kynutá buchta se švestkami kynuté švestkové buchty na plech tvarohová buchta se svestkami hrnková buchta se švestkami drobenkova buchta na plech buchta se švestkama buchta se švestkama buchta ze svestkami kolik je 1/8 másla hrnkova buchta se švestkama buchta s tvarohem a švestkami kynutá švestková buchta s drobenkou hrnková drobenková buchta drobenková buchta s ovocem kynuté buchty se švestkami recept buchta se švestkami