Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka: Snadná a levná rychlovka, která vás pořádně zahřeje
Zdroj: Toprecepty

Pokud hledáte recept na velmi rychlou a snadnou polévku, která vás důkladně prohřeje, pak je frankfurtská polévka výbornou volbou. Voní párkem, sladkou paprikou a zvládne ji i naprostý začátečník v kuchyni.

Frankfurtská polévka je velmi snadná, rychlá a levná polévka, k jejíž přípravě nepotřebujete mnoho ingrediencí. Je velmi chutná a pokud si k ní dopřejete kousek chleba či jiného pečiva, určitě vás zasytí podobně jako hlavní jídlo.

Jak připravit frankfurtskou polévku

K přípravě frankfurtské polévky vám stačí 40 g sádla, 40 g cibule, 500 ml vody nebo vývaru, 100 ml mléka, 100 g párků, 2 lžíce hladké mouky a na dochucení mletá sladká paprika, pepř a vegeta. Na dozdobení můžete použít petrželovou nať. 

  1. Najemno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle.
  2. Jakmile cibule zezlátne, zasypte ji moukou a ještě chvíli smažte. Nakonec přidejte i sladkou mletou papriku.
  3. Za stálého míchání vše zalijte vývarem, dochuťte pepřem, vegetou a chvíli vařte.
  4. Přidejte mléko, na kolečka nakrájené párky a ještě krátce povařte.
    Tip: Místo mléka můžete do polévky přidat smetanu.
  5. Polévku můžete dozdobit najemno nakrájenou petrželovou natí.
Z frankfurtské polévky můžete udělat sytější verzi přidáním fazolí a brambor. Všemi kroky receptu vás provede následující video

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli