Bramboráky s mletým masem

Suroviny 2 porce

500 g oloupaných brambor
250 g mletého masa - vepřového, mix nebo drůbežího
1 vejce
sůl
pepř mletý
3-4 stroužky česneku, dle chuti
majoránka
drcený kmín
2 lžíce hladké mouky, podle potřeby
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na bramboráky klasické. Pokud chceme, můžeme použít i koření na mletá masa, vše podle toho, co máme rádi.

  2. Směs řádně promícháme a podle moučnatosti nebo vodnatosti brambor přidáme (nebo ne) hladkou mouku na zahuštění.

  3. Ze směsi odebíráme lžící těstíčko, které klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova a křupava.

  4. Podáváme samostatně jako hlavní chod třeba s kysaným zelím nebo sklenicí chlazeného piva.

Komentáře k receptu Bramboráky s mletým masem

Tématické fráze: bramboraky recept bramborák s mletým masem bramboráky s mletým masem bramborove placky s mletým masem recepty kuřecí maso placičky bramboracky s mletým masem recept na bramboráky bramborák s masem recepty z mletého vepřového masa bramboráčky s mlete maso s bramboráčky branborak bramboráčky s masem recepty maso placka s brambory s mletým masem maso s bramboracky recept bramboráky bramborák s mletým mletým masem bramboracky zmleteho masa top recepty cuketa s mletým masem