Frankfurtská polévka

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 116 názorů

Suroviny

40 g sádla
40 g cibule
troška hladké mouky
mletá sladká paprika
vývar
mletý pepř
vegeta
100 ml mléka
100 g tenkých párků
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 149 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a taky krátce osmahneme. Ke konci posypeme paprikou, aby se hezky zabarvila.

  2. Za stálého míchání zředíme vývarem (nebo vodou s Masoxem), povaříme a dochutíme pepřem a vegetou. Přidáme mléko, párky na kolečka a ještě krátce povaříme.

  3. Můžeme přidat i krájenou petrželovou nať. Podáváme s rohlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 893 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frankfurtská polévka

  • stoudman stoudman

    Zkuste místo mléka smetanu,nebo šlehačku(tu mám raději) ale přidat,až nakonec.A na malé kostičky syrové brambory,vařit hned od začátku.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    cathleen: Ta polévka má ale jednu závažnou chybu - podezřele rychle se ztrácí z hrnce ;-), asi mi na ní chodí nějaký skřítek :-D:-D:-K:-!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    MamlajdaD: děkuji za vyzkoušení receptu i fotku :-K Frankfurtskou jsem na přání manžela zkoušela tak dlouho, až byla stejná, nebo aspoň velice podobná té, kterou si kdysi dávno v bistru kupovával s rohlíkem ke snídani.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    cathleen: Tohle je snad jediný topácký recept na pravou frankfurtskou polévku, i když je zde na frankfurtskou spoustu variací. I já mám svojí malou změnu, dělám tuto polévku téměř stejně, jako je tato, jen dávám o něco více mléka, polévka má trochu jemnější chuť (to ale neznamená, že si nepřidám trochu pálivé papriky)! Takže po dost dlouhé době moje oblíbená frankfurtská polévka, dovoluji si přidat mé neumělé foto v pucláku, kdyby se nelíbilo, tak prosím o smazání! ;-):-8 Zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • Alens Alens(neregistrovaný)

    Já ji taky vařím se smetanou a přidávám trošku kečupu a jinak sto lidí ,sto chutí a ať si každý vaří jak chce<3

    Odpovědět

  • Viky Viky(neregistrovaný)

    nevím o co jde, tak se dělá základní frankfurtská i podle receptury a tak ji dělají i v jídelnách bufetech i restauracích,píšu záměrně základní,protože pak už je na každým,co tam přidá,k těm bramborám,pokud se dají do kypící polévky,nebo vody nikdy se vám nerozvaří:-p,za mě protože ji dělám podobně rozhodně :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mates: frankfurtský párek jsem v obchodě nepotkala, ani nepamatuji - to by byla polévka nevařitelná, kdyby do ní mohl jen tento jeden jediný druh párku. A vegetu tam přeci dávat nemusíte, ne? Dávám svoji, domácí, kde je jen zelenina a sůl...

    Odpovědět

  • mates mates(neregistrovaný)

    Frankfurtská se jmenuje proto, že se tam dává Frankfurtský párek a ne tenký párek. na co tam dáváte Vegetu, to nevím.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    vanda: blafem bych jídlo určitě nenazývala, ale tahle frankfutská je prostě vařená bez česneku a bez brambor - je stejná, jako se kdysi prodávala v bufetu a jedla s rohlíkem.

    Odpovědět

  • vanda vanda(neregistrovaná)

    Cožé? Kdo říká, že dávat tam česnek a brambor je blaf??
    Tahle polévka se dělá takto běžně. Přkápnout na konci smetanu, a už nevařii.Pokud ji předtím delší dobu provaříte, bude mlask!:-8

    Odpovědět

  • Libuša Libuša(neregistrovaná)

    výborná,taky přidávám klobásku když mám a super!!!:yes:

    Odpovědět

  • assot assot

    Dal jsem klobásku,výborná <3 :yes:

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes byla k obědu a je výborná. Dala jsem pažitku a libeček:yes::-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    vepe6: taky jsem recept dlouho hledala (manžel na frankfurtskou často vzpomínal a moje pokusy pořád nebyly to pravé :-)) ) - už jsem někde psala, že je recept z Receptur teplých pokrmů, dostala jsem ho od známé ;-)

    Odpovědět

  • vepe6 vepe6

    Kuchtím skoro celý život, v důchodu je to moje nejčastější činnost, abych neuhynul hlady. Ovšem Frankfurtskou jsem vařil prvně a dopadla skvěle. To mléko by mne normálně nenapadlo. Když jsem se otočil, musel mi tam někdo přidat sůl :D Tak jsem přidal něco brambor a ony tu sůl vcucly. Díky za recept a dávám*

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6 8

Tématické fráze: franfurska polevka franfurtská polévka recept na frankfurtskou polévku frankfurtská polévka s párkem frankfurtska frankfurska polevka franfurtská polévka recept franfurska polivka franfurktská polévka franfurská polévka recept frankfurtska polivka franfurtska poleva frantfurská polevka frankfutská polévka frakfurtská polévka franktfurtská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka frankfurtska polevka podle pohlreicha framfurska polevka

Zapomněl/a jsem heslo