Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji zvládne i kuchař začátečník. Ke konci vaření do ní přidáme na kolečka nakrájené párky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

16. 12. 2008 15:59

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 143 kJ / 751 kcal
Bílkoviny21,06 g
Tuky61,60 g
Vláknina3,50 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 864 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy27,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PetraSt

28. 2. 2022 11:15

Výborný recept, výborná polévka. Děkuji!

Juraj Horak

22. 10. 2021 10:40

Helenecka 21: Ja taky . Jinak je to original ceskoslovensky recept . Historie hovori , ze nevedeli jak ji nazvat . V puvodni recepture se pouzivali frankfurske parky , tak proto . Nevim , zda ji nemci od nas prevzali .

Helenecka 21

20. 10. 2021 11:10

Tuhle polévku miluji.

Helenecka 21

17. 10. 2021 15:58

Už jsem ji vařila po několikáté a pokaždé moc dobrá.

Rudischova Rudischova

26. 5. 2021 11:50

Děkuji za recept. Je výtečná,chutná nám všem.:-K

stoudman

23. 6. 2020 12:47

Zkuste místo mléka smetanu,nebo šlehačku(tu mám raději) ale přidat,až nakonec.A na malé kostičky syrové brambory,vařit hned od začátku.

MamlajdaD MamlajdaD

4. 1. 2020 10:42

cathleen: Ta polévka má ale jednu závažnou chybu - podezřele rychle se ztrácí z hrnce ;-), asi mi na ní chodí nějaký skřítek :-D:-D:-K:-!

cathleen cathleen

4. 1. 2020 10:23

MamlajdaD: děkuji za vyzkoušení receptu i fotku :-K Frankfurtskou jsem na přání manžela zkoušela tak dlouho, až byla stejná, nebo aspoň velice podobná té, kterou si kdysi dávno v bistru kupovával s rohlíkem ke snídani.

MamlajdaD MamlajdaD

3. 1. 2020 21:35

cathleen: Tohle je snad jediný topácký recept na pravou frankfurtskou polévku, i když je zde na frankfurtskou spoustu variací. I já mám svojí malou změnu, dělám tuto polévku téměř stejně, jako je tato, jen dávám o něco více mléka, polévka má trochu jemnější chuť (to ale neznamená, že si nepřidám trochu pálivé papriky)! Takže po dost dlouhé době moje oblíbená frankfurtská polévka, dovoluji si přidat mé neumělé foto v pucláku, kdyby se nelíbilo, tak prosím o smazání! ;-):-8 Zdravím! :-K:-K

Alens

22. 1. 2018 20:25

Já ji taky vařím se smetanou a přidávám trošku kečupu a jinak sto lidí ,sto chutí a ať si každý vaří jak chce<3

Viky

21. 1. 2018 15:31

nevím o co jde, tak se dělá základní frankfurtská i podle receptury a tak ji dělají i v jídelnách bufetech i restauracích,píšu záměrně základní,protože pak už je na každým,co tam přidá,k těm bramborám,pokud se dají do kypící polévky,nebo vody nikdy se vám nerozvaří:-p,za mě protože ji dělám podobně rozhodně :yes:

cathleen cathleen

3. 11. 2017 16:41

mates: frankfurtský párek jsem v obchodě nepotkala, ani nepamatuji - to by byla polévka nevařitelná, kdyby do ní mohl jen tento jeden jediný druh párku. A vegetu tam přeci dávat nemusíte, ne? Dávám svoji, domácí, kde je jen zelenina a sůl...

mates

3. 11. 2017 16:27

Frankfurtská se jmenuje proto, že se tam dává Frankfurtský párek a ne tenký párek. na co tam dáváte Vegetu, to nevím.

cathleen cathleen

19. 2. 2017 18:18

vanda: blafem bych jídlo určitě nenazývala, ale tahle frankfutská je prostě vařená bez česneku a bez brambor - je stejná, jako se kdysi prodávala v bufetu a jedla s rohlíkem.

vanda

19. 2. 2017 17:55

Cožé? Kdo říká, že dávat tam česnek a brambor je blaf??
Tahle polévka se dělá takto běžně. Přkápnout na konci smetanu, a už nevařii.Pokud ji předtím delší dobu provaříte, bude mlask!:-8

1 2 3 4 5 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: franfurska polevka franfurtská polévka recept na frankfurtskou polévku frankfurtská polévka s párkem frankfurtska frankfurska polevka franfurtská polévka recept franfurska polivka franfurktská polévka franfurská polévka recept frankfurtska polivka franfurtska poleva frantfurská polevka frankfutská polévka frakfurtská polévka franktfurtská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka frankfurtska polevka podle pohlreicha framfurska polevka

Suroviny: sádlo, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, pepř mletý, vegeta, mléko, párky, nať petrželová

TopRecepty.cz

Frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6VE