Frankfurtská polévka

cathleen Kuchařka:

Polévky 108 názorů

5105

Suroviny

40 g sádla
40 g cibule
troška hladké mouky
mletá sladká paprika
vývar
mletý pepř
vegeta
100 ml mléka
100 g tenkých párků
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 105 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a taky krátce osmahneme. Ke konci posypeme paprikou, aby se hezky zabarvila.

  2. Za stálého míchání zředíme vývarem (nebo vodou s Masoxem), povaříme a dochutíme pepřem a vegetou. Přidáme mléko, párky na kolečka a ještě krátce povaříme.

  3. Můžeme přidat i krájenou petrželovou nať. Podáváme s rohlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 736 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frankfurtská polévka

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    vanda: blafem bych jídlo určitě nenazývala, ale tahle frankfutská je prostě vařená bez česneku a bez brambor - je stejná, jako se kdysi prodávala v bufetu a jedla s rohlíkem.

    Odpovědět

  • vanda vanda(neregistrovaná)

    Cožé? Kdo říká, že dávat tam česnek a brambor je blaf??
    Tahle polévka se dělá takto běžně. Přkápnout na konci smetanu, a už nevařii.Pokud ji předtím delší dobu provaříte, bude mlask!:-8

    Odpovědět

  • Libuša Libuša(neregistrovaná)

    výborná,taky přidávám klobásku když mám a super!!!:yes:

    Odpovědět

  • assot assot

    Dal jsem klobásku,výborná <3 :yes:

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes byla k obědu a je výborná. Dala jsem pažitku a libeček:yes::-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    vepe6: taky jsem recept dlouho hledala (manžel na frankfurtskou často vzpomínal a moje pokusy pořád nebyly to pravé :-)) ) - už jsem někde psala, že je recept z Receptur teplých pokrmů, dostala jsem ho od známé ;-)

    Odpovědět

  • vepe6 vepe6

    Kuchtím skoro celý život, v důchodu je to moje nejčastější činnost, abych neuhynul hlady. Ovšem Frankfurtskou jsem vařil prvně a dopadla skvěle. To mléko by mne normálně nenapadlo. Když jsem se otočil, musel mi tam někdo přidat sůl :D Tak jsem přidal něco brambor a ony tu sůl vcucly. Díky za recept a dávám*

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Dělám ji podobně, ale místo mléka používám smetanu ( mléko neee)

    Odpovědět

  • maris maris

    hrabje.bas: tak nevím, ale proč zaprášit moukou a potom ještě zahustit jíškou ? Uvařit kostičky brambor - zahustit jíškou, nechat provařit ? Jíška by se měla provařit cca 20 minut a za tu dobu už uvařené kostičky brambor budou na kaši....no, každý vaří jak umí, že jo.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    hrabje.bas: do přesnídávkové frankfurtské, jaká se s rohlíkem prodávala (prodává?) v bistrech apod., brambory ani česnek nepatří, blafe;-)

    Odpovědět

  • hrabje.bas hrabje.bas(neregistrovaný)

    FRANKFURTSKÁ All la NEBLAF: Na sádle cibulka dozlata, ve 3/4 přihodit kolečka párků, zaprášit moukou, barvička, paprika. Uvařit kostičky brambor, zahustit jíškou, provařit, stroužek česneku, dochutit a BASTAFIDLYKULATINA.

    Odpovědět

  • hrabje.bas hrabje.bas(neregistrovaný)

    No, tak tímto způsobem nenee, tak se vaří BLAFY.:-/

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    assot: a já za zprávu:-K

    Odpovědět

  • assot assot

    Doděláno,ochutnáno je vynikající, dík za recept :yes::-)

    Odpovědět

  • TomRaptor TomRaptor(neregistrovaný)

    FrantaCV: Ten příspěvek s jíškou je "malinko" mimo, protože v receptu se dělá... ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo