Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

26. 4. 2022 12:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 569 kJ / 614 kcal
Bílkoviny33,82 g
Tuky41,49 g
Vláknina9,78 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,26 g
Sacharidy22,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na frankfurtskou polévku jsem se chystala dlouho, ale nejprve jsem se chtěla seznámit s její historií.

Obrázky na netu mě trochu vyděsily, protože frankfurtská polévka tam vypadala jako gulášová. Ale frankfurtská polévka podle receptu Magdaleny Dobromily je jiná.

O bramborách a paprice tam není ani zmínka. Ani slovutný kuchař pan Vilém Vrabec tyto dvě suroviny nepoužil. Až v 50. letech minulého století se začala přidávat do jíšky mletá paprika, a ještě mnohem později se začaly přidávat i brambory.

A proč frankfurtská? No, protože se do polévky přidávají zásadně frankfurtské párky, které mají mnohasetletou tradici a světlo světa spatřily ve Frankfurtu nad Mohanem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rozmarynaH rozmarynaH

27. 4. 2022 13:47

rozmarynaH: Odpovídám sama sobě:-D Ta libra je skutečně "vídeňská". Všem lingvistům se omlouvám;-)

rozmarynaH rozmarynaH

27. 4. 2022 10:54

Marie Svarcova: Díky za komentář, polévka je opravdu dobrá. A jestli tuhle verzi vyzkoušíte, napište mi, jak Vám chutnala. Určitě mě to potěší.

rozmarynaH rozmarynaH

27. 4. 2022 10:52

Anna Kocikova: Drahuško, díky za milý komentář. Zkoumat vývoj některých receptů mi baví. Když v receptu vidím např. údaj 560 g, s určitostí mohu říci, že byl, byť částečně" převzat z období "mocnářství", protože 560 g je jedna výdeňská libra, která se u nás už více než 100 let nepoužívá.
A vyzkoušej i ten opečený chleba obalený ve vajíčku a nastrouhaném sýru. Dodá to polévce "šmak".

Marie Svarcova

27. 4. 2022 08:09

:-)<3:yes::yes:pěkný recept i poznámka :yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 4. 2022 20:32

Hezky rozepsaný recept včetně poznámky:-8:-K
Marcelko,děkuji i za tip,který se mi také líbí:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Suroviny: sádlo, cibule, mrkev, celer, česnek, mouka polohrubá, vývar hovězí, párky frankfurtské, pepř mletý, ořech muškátový, sůl, petrželka, krutony

TopRecepty.cz

Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GyDQ