Jak dlouho před Vánoci začít péct cukroví? Některé druhy pečeme už v říjnu
Vánoční cukroví jsou malé sladké kousky z různých těst, plněné marmeládou, krémy či nádivkami. Některé druhy se musí nechat uležet, jiné se zase připravují na poslední chvíli, aby vydržely co nejdéle čerstvé.
Předvánoční maraton je tady. Nákupy a úklid domácnosti probíhají postupně a podle potřeby, ale jsou činnosti, na které musíme myslet předem. Jednou z nich je příprava na pečení cukroví, bez kterého si svátky neumíme představit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy začít péct cukroví
Je pozdě péct týden před Vánoci, když se některé druhy cukroví musí nechat rozležet. Stres z nedostatku času a únava o vánočních svátcích není ideální pro naši pohodu ani pro pohodu celé rodiny Jak si naplánovat pečení vánočního cukroví?
- Na konci října můžeme upéct zázvorky a suchárky z babiččina receptáře. Pro tyto druhy cukroví je důležité dlouhé odležení.
- Na začátku listopadu přichází na řadu kořeněné perníčky. Máme dost času je postupně zdobit bílkovou polevou a nechat si jimi provonět dům.
- V polovině listopadu si napečeme korpusy a suché tvary z lineckého, ořechového a kokosového těsta, které uskladníme ve vzduchotěsné dóze.
- Na konci listopadu zdobíme perníčky, pečeme kokosové cukroví a medvědí pracny a radujeme se z prvních druhů hotového cukroví v krabici.
- Na začátku prosince promazáváme cukroví marmeládou, plníme ho nádivkami a poléváme polevami, které ozdobíme cukrářskými dekoracemi.
- V polovině prosince připravujeme sněhové pečivo, plníme cukroví máslovými krémy a připravujeme pařížské rohlíčky na slavnostní stůl.
- Těsně před Vánoci zpracujeme všechny zbytky do nepečených kuliček a tyčinek a máme hotovo. Můžeme se věnovat pečení vánoček.
Chcete si letos vyzkoušet nějaký starý recept podle našich babiček? Můžete si připravit voňavé zázvorky podle našeho videa. Nezapomeňte je dát rozležet:
Komentáře