Zázvorky - starý recept
Zázvorky jsou tradičním druhem cukroví, které nesmělo chybět na vánočním stole už našich předků. Díky použitému amoniu mají uprostřed typickou dutinku. Letos je vyzkoušejte upéct i Vy, určitě z nich budete nadšení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
3 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 10 352 kJ / 2 474 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,22 g |
Tuky | 32,44 g |
Vláknina | 8,90 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 142 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 488,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto zázvorky s amoniem mají po "naskočení" v troubě uvnitř dutinku, což zázvorky s práškem do pečiva postrádají. Letos je na ně už pozdě, potřebují 3 týdny uležet.
Cukrářské droždí mají v potravinách nebo v drogériích.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2019 10:15
zacatecnice: Tento recept je bez masla, vidíš dobre. Niektoré recepty na zázvorky maslo neuvádzajú.
17. 12. 2019 10:00
ať koukám, jak koukám, máslo tam nevidím, kde dělám chybu?
17. 12. 2019 09:59
at koukam, jak koukam maslo tam nevidim
8. 10. 2017 18:29
Milují zázvorky,pekla je stařenka i mamka,peču je i já.Taky do nich dávám máslo a před skládáním na plech je obracím naruby.
jsou mňam!!!

4. 11. 2015 09:04
Na kolik stupnu se pecou?
1. 12. 2013 18:57
Dobrý den. Tento recept znám, pekly se u nás co pamatuji. Bohužel s odchodem babičky odešel i recept a znovu jsem jej získala ze Slovenska, kde jim říkají zázvorníky. V orig, receptu je skutečně amonium -k dostání v drogeriích pod názvem cukrářské droždí. Po zpracování těsta, které je mimochodem dost tuhé, vykrájím formičkou zázvorky, dám na plech a měly by takto odpočívat 24 hodin ( u nás na balkoně. Po upečení jsou krásně nafouklé a nikdy se nestalo, že by se roztekly. ( taky se nedával nikdy čerstvý zázvor, jelikož nebyl).
8. 12. 2012 16:01



7. 12. 2011 18:11
výborný recept 



19. 12. 2009 20:28
Mám recept po starej mame, do cesta ide na 500 g múky aj 50 g masla a salajka - amónium sa rozpúšťa v troche mlieka. Pečú sa na druhý deň tiež. Stará dobrá klasika!
19. 12. 2009 17:34
Tohle je recept hodně dávný a i typický, babička ho takhle dělala i s tím amoniem 




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Jablečné poháry
Přidáno před 2 hodinami

Hořčicové máslo na chlebíčky
Přidáno před 10 hodinami

Mušličky plněné džemem a šlehačkovým krémem
Přidáno před 14 hodinami

Jednohubky se sýrem a fíky
Přidáno před 15 hodinami

Jablečné řezy s čokoládou a švestkami
Přidáno 29. 9. 2023 19:12

Krémová kedlubnová polévka se sýrem
Přidáno 29. 9. 2023 17:52
Právě bylo uvařeno:

Fofr bublanina
uvařil/a Beruna
před 2 hodinami

Smažená kuřecí kapsa se šunkou a sýrem - Cordon Bleu
uvařil/a Merylas
před 2 hodinami

Šunkové lívanečky
uvařil/a Jan Nemec
před 4 hodinami

Zasmažená pórková polévka
uvařil/a Maggie7
před 5 hodinami

Čokoládovo-banánové muffiny
uvařil/a Zu.bart
před 5 hodinami

Kuřecí vývar
uvařil/a Theodor
před 7 hodinami

Jablková nutela
uvařil/a Leiinka
před 7 hodinami

Perníkové řezy
uvařil/a Panova
před 7 hodinami

Bramborovo - cibulový salát
uvařil/a Nomad
před 7 hodinami

Drobenkový koláč
uvařil/a Martasss
před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: zázvorové cukroví salajka na pečení pečeme zázvorky pečení zázvorek zázvorníky zázvorníky recept staré recepty na vánoční cukroví cukroví s amoniem formičky na zázvorky recepty na vánoční cukroví zazvorky zázvorky cukroví vánoční cukroví zázvorky zázvorky cukroví recept cukroví zázvorky zazvorky pečení recepty s amoniem recepty-zazvorky pečení zázvorky zázvoky staré recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, vejce, zázvor mletý, šťáva citronová, droždí cukrářské, tuk
Zázvorky - starý recept
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYow
10 názorů