Zázvorky - starý recept

Cukroví Pečené Doba přípravy: 45min + uležení přes noc 10 názorů

Cukroví Pečené Doba přípravy: 45min + uležení přes noc 10 názorů

Suroviny 3 plechy

280 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
3 žloutky
1 vejce
1 lžička mletého zázvoru
trochu citronové šťávy
na špičku kulatého nože cukrářského droždí amonia ( mají v potravinách nebo v drogériích)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, vejce, citronovou šťávu a zázvor třeme v misce 15 minut, až směs zesvětlá (asi by šlo použít šlehač, ale dělám to postaru). Ke konci míchání přidáme amonium a nakonec téměř všechnu mouku. Zbytek mouky si dáme na vál a do ní vyklopíme těsto z misky. Dobře propracujeme a vyválíme trochu silnější - asi na 3-4 mm.Formičkou vykrajujeme zázvorkové tvary (vypadají jako zubatá kost).

  2. Klademe na mírně pomaštěný plech. Necháme 24 hodin odpočinout.

  3. Poté pečeme v mírné troubě do růžova. Prochladlé sundáváme z plechu.

Poznámka od kuchařky

Tyto zázvorky s amoniem mají po "naskočení" v troubě uvnitř dutinku, což zázvorky s pr.do peč. postrádají. Letos je na ně už pozdě, potřebují 3týdny uležet.

Komentáře k receptu Zázvorky - starý recept

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    zacatecnice: Tento recept je bez masla, vidíš dobre. Niektoré recepty na zázvorky maslo neuvádzajú.

    Odpovědět

  • zacatecnice zacatecnice

    ať koukám, jak koukám, máslo tam nevidím, kde dělám chybu?

    Odpovědět

  • zacatecnice zacatecnice

    at koukam, jak koukam maslo tam nevidim

    Odpovědět

  • Loreta Loreta(neregistrovaná)

    Milují zázvorky,pekla je stařenka i mamka,peču je i já.Taky do nich dávám máslo a před skládáním na plech je obracím naruby.<3jsou mňam!!!

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Na kolik stupnu se pecou?

    Odpovědět

  • acaia acaia(neregistrovaná)

    Dobrý den. Tento recept znám, pekly se u nás co pamatuji. Bohužel s odchodem babičky odešel i recept a znovu jsem jej získala ze Slovenska, kde jim říkají zázvorníky. V orig, receptu je skutečně amonium -k dostání v drogeriích pod názvem cukrářské droždí. Po zpracování těsta, které je mimochodem dost tuhé, vykrájím formičkou zázvorky, dám na plech a měly by takto odpočívat 24 hodin ( u nás na balkoně. Po upečení jsou krásně nafouklé a nikdy se nestalo, že by se roztekly. ( taky se nedával nikdy čerstvý zázvor, jelikož nebyl).

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Jarmilka Jarmilka(neregistrovaná)

    výborný recept ;-):yes: :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Mám recept po starej mame, do cesta ide na 500 g múky aj 50 g masla a salajka - amónium sa rozpúšťa v troche mlieka. Pečú sa na druhý deň tiež. Stará dobrá klasika!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle je recept hodně dávný a i typický, babička ho takhle dělala i s tím amoniem ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zázvorové cukroví salajka na pečení pečeme zázvorky pečení zázvorek zázvorníky zázvorníky recept staré recepty na vánoční cukroví cukroví s amoniem formičky na zázvorky recepty na vánoční cukroví zazvorky zázvorky cukroví vánoční cukroví zázvorky zázvorky cukroví recept cukroví zázvorky zazvorky pečení recepty s amoniem recepty-zazvorky pečení zázvorky zázvoky staré recepty