Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kung pao je lehce pikantní pokrm, který všichni známe především z asijských bister a restaurací. Oblíbený pokrm si můžete připravit doma v lehce obměněné verzi ze snadno dostupných surovin. Poradíme, jak na to.

Nejčastěji narazíte na kung pao z kuřecího masa, nic vám ale nebrání v tom si na tento způsob připravit jiný druh masa nebo vegetariánské tofu. Chutné je i kung pao z květáku. Pro lepší chuť ale maso či zeleninu dostatečně dlouho marinujte.

Jak udělat kung pao

Abyste si mohli připravit kung pao pro čtyři osoby, budete potřebovat 3 lžíce saké vína, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce solamylu, 450 gramů kuřecích prsou, 2 lžičky octa, 2 lžičky třtinového cukru, 4 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 100 gramů nesolených arašídů a sůl.

  1. Nejprve si připravte marinádu. Do misky dejte po jedné lžíci vína, sójové omáčky a oleje. Lžíci solamylu rozmíchejte v trošce vody, přilijte do mísy a promíchejte. 
  2. Kuřecí maso nakrájené na nudličky vložte do marinády a dejte minimálně na půl hodiny marinovat do lednice.
  3. Mezitím si připravte omáčku. Smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a solamyl. Přidejte ocet, třtinový cukr, prolisovaný česnek a nakonec vmíchejte nakrájenou jarní cibulku a arašídy.
  4. Kuřecí nudličky zprudka orestujte na rozpáleném oleji. K orestovanému kuřeti přilijte připravenou omáčku a ještě ji krátce provařte do zhoustnutí.
  5. Hotový pokrm podle chuti osolte a podávejte s jasmínovou rýží.
Pokud při vaření rádi postupujete podle videa, vařte podle následujícího videoreceptu. Dejte nám vědět do komentářů, jak vám kung pao chutnalo.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli