Přírodní marinované kuřecí řízky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

8 ks kuřecích stehenních řízků
8 lžic sladké chilli omáčky
5 lžic worcesterové omáčky
6 lžic oleje
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička sušeného libečku(lze vynechat)
Na smažení:
3 lžíce oleje
3 cm silný plátek másla
Na dochucení:
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V nádobě, ve které se budou řízky marinovat, dobře promícháme všechny suroviny na marinádu.

  2. Řízky mírně naklepeme přes potravinovou folii, jeden po druhém obalíme v marinádě a v nádobě hezky natlačíme na sebe. Uzavřeme víkem nebo zakryjeme alobalem a necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici.

  3. Poté je v pánvi na rozehřátém tuku smažíme 4 minuty z každé strany.
    Vhodná příloha: brambory, nebo čerstvé pečivo.

Poznámka

Takto marinované řízky velice dobře chutnají i v klasickém trojobalu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 653 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní marinované kuřecí řízky

Tématické fráze: přírodní kuřecí

Zapomněl/a jsem heslo