Přírodní marinované kuřecí řízky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

8 ks kuřecích stehenních řízků
8 lžic sladké chilli omáčky
5 lžic worcesterové omáčky
6 lžic oleje
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička sušeného libečku(lze vynechat)
Na smažení:
3 lžíce oleje
3 cm silný plátek másla
Na dochucení:
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V nádobě, ve které se budou řízky marinovat, dobře promícháme všechny suroviny na marinádu.

  2. Řízky mírně naklepeme přes potravinovou folii, jeden po druhém obalíme v marinádě a v nádobě hezky natlačíme na sebe. Uzavřeme víkem nebo zakryjeme alobalem a necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici.

  3. Poté je v pánvi na rozehřátém tuku smažíme 4 minuty z každé strany.
    Vhodná příloha: brambory, nebo čerstvé pečivo.

Poznámka

Takto marinované řízky velice dobře chutnají i v klasickém trojobalu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 685 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní marinované kuřecí řízky

  • Prpcek Prpcek

    Jednoduchý, krásně zpracovaný recept, podle kterého jídlo chutná tak dobře, jak vypadá. :yes: :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    hadravovaa: Děkuji za upozornění:-KJe to olej,hned dopíšu:-8

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    v surovinách vám vypadlo čeho se dá 6 lžic - moc se mi recept líbí tak kdyby jste to prosím doplnila - děkuji:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: přírodní kuřecí řízek přírodní kuřecí přírodní řízky přírodní kuřecí řízky přírodní kuřecí řízek recept marinovane rizky přírodní kuřecí řízek marináda přírodní řízek kuřecí marinované přírodní přírodní řízek recept kureci prirodni rizek

Zapomněl/a jsem heslo