Jak na řídký krém? Každý krém se dá zachránit. Stačí jen vědět, jak ho zahustit
Krémy jsou cukrářské výrobky, které mají různou konzistenci a také různý účel. Některými krémy se plní a zdobí dorty, jiné jsou součástí sladkých pohárů a dezertů. Krémy by měly být husté a měly by držet tvar.
Řídký krém způsobí několik faktorů - příliš povolené máslo, tekuté ingredience, které do krému přidáme, pudink, uvařený ve větším množství mléka. Zřidnutí způsobí také kysaná složka nebo sražení krému, kdy se tekutina oddělí od tuku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit řídký krém
Nabízíme několik možností, jak zpevnit krém:
- Krém zahřejeme na několik sekund v mikrovlnné troubě a pak přešleháme elektrickým šlehačem. Za malou chvíli krém zhoustne.
- Do krému přidáme povolené máslo a přešleháme. Také můžeme vyšlehat máslo s cukrem a po lžičkách přidávat řídký krém.
- Pokud řídkost způsobilo příliš povolené máslo (například v horkém létě), vložíme mísu s krémem do lednice nebo do ledové vody a přešleháme.
- Do šlehačky přidáme ztužovač šlehačky a pokud to nepomůže, přidáme po kouskách povolené máslo a krém došleháme.
- Řídký krém napravíme vmícháním pudinku bez vaření Dr. Oetkera a šleháme alespoň 2 minuty - krém zhoustne.
- Smetanové krémy zpevníme želatinovým ztužovačem, který koupíme v obchodě, nebo si připravíme vlastní želatinu.
Krém, který je určený k plnění do skleničky, může být řidší než ten, kterým zdobíme dorty a zákusky. Na dno skleničky vložíme rozdrcené sušenky nebo piškoty, do krému vmícháme sekané ovesné vločky nebo chia semínka - možností je mnoho.
V našem videu uvidíte přípravu máslového krému, který se hodí nejen na ozdobení dortu, ale i k naplnění vánočního cukroví:
Komentáře