Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémy jsou cukrářské výrobky, které mají různou konzistenci a také různý účel. Některými krémy se plní a zdobí dorty, jiné jsou součástí sladkých pohárů a dezertů. Krémy by měly být husté a měly by držet tvar.

Řídký krém způsobí několik faktorů - příliš povolené máslo, tekuté ingredience, které do krému přidáme, pudink, uvařený ve větším množství mléka. Zřidnutí způsobí také kysaná složka nebo sražení krému, kdy se tekutina oddělí od tuku.

Jak zahustit řídký krém

Nabízíme několik možností, jak zpevnit krém:

  • Krém zahřejeme na několik sekund v mikrovlnné troubě a pak přešleháme elektrickým šlehačem. Za malou chvíli krém zhoustne.
  • Do krému přidáme povolené máslo a přešleháme. Také můžeme vyšlehat máslo s cukrem a po lžičkách přidávat řídký krém.
  • Pokud řídkost způsobilo příliš povolené máslo (například v horkém létě), vložíme mísu s krémem do lednice nebo do ledové vody a přešleháme.
  • Do šlehačky přidáme ztužovač šlehačky a pokud to nepomůže, přidáme po kouskách povolené máslo a krém došleháme.
  • Řídký krém napravíme vmícháním pudinku bez vaření Dr. Oetkera a šleháme alespoň 2 minuty - krém zhoustne.
  • Smetanové krémy zpevníme želatinovým ztužovačem, který koupíme v obchodě, nebo si připravíme vlastní želatinu.

Krém, který je určený k plnění do skleničky, může být řidší než ten, kterým zdobíme dorty a zákusky. Na dno skleničky vložíme rozdrcené sušenky nebo piškoty, do krému vmícháme sekané ovesné vločky nebo chia semínka - možností je mnoho.

V našem videu uvidíte přípravu máslového krému, který se hodí nejen na ozdobení dortu, ale i k naplnění vánočního cukroví:

 

 

Komentáře

Další tipy a triky