Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza patří mezi nejoblíbenější pokrm, který je původem z Itálie. Receptů na těsto je na světě mnoho a zaručeně vás oslní i pizza z celozrnné mouky, obohacená o zdravý cottage sýr. Inspirujte se tímto skvělým receptem.

Upéct domácí pizzu není vůbec složité, připravuje se nejčastěji z kynutého těsta a co na ni použijete, je čistě na vaší fantazii. Jste-li fanoušci zdravé stravy, vyzkoušejte tento recept na pizzu bez kynutí s celozrnnou moukou a cottage sýrem.

Jak upéct cottage pizzu

Cottage pizza s celozrnnou moukou je vláčná a bleskově hotová díky kypřicímu prášku. Výhodou je, že nemusíte zdlouhavě čekat na vykynutí těsta.

Na 2 kusy cottage pizzy budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve vložte do mísy vejce cottage sýr, vše rozmixujte dohladka.
  2. V míse nyní smíchejte celozrnnou mouku, sůl a kypřicí prášek. Dále přimíchejte cottage hmotu a olej, poté vypracujte těsto. Mouku přidávejte postupně, každý cottage sýr má jinou hustotu. Výsledné těsto má měkčí konzistenci a je lepivé.
  3. Těsto rozdělejte na 2 části a každou vytvarujte na pečicím papíru do tvaru pizzy.
  4. Pizzu nyní potřete rajčatovou omáčkou a dozdobte ji podle své chuti, například strouhanou mozzarellou a oreganem.
  5. Připravenou pizzu pečte ve vyhřáté troubě na 250 °C asi 10 minut, dokud není těsto propečené a sýr rozpuštěný. Pro lepší výsledek můžete v troubě předem nahřát plech, na kterém se pizza bude péct.
  6. Pizzu servírujte například s čerstvou rukolou, šunkou, burratou a cherry rajčátky. 

Pojďte si připravit bleskovou cottage pizzu podle snadného videonávodu. Ochutit ji můžete čímkoli, co najdete v lednici, pro výraznější chuť použijte chilli vločky a pár kapek olivového oleje. Napište nám do komentáře, jak se vám pizza povedla.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli