Jak připravit cottage pizzu? Skvěle se hodí k rychlé svačině i večeři
Pizza patří mezi nejoblíbenější pokrm, který je původem z Itálie. Receptů na těsto je na světě mnoho a zaručeně vás oslní i pizza z celozrnné mouky, obohacená o zdravý cottage sýr. Inspirujte se tímto skvělým receptem.
Upéct domácí pizzu není vůbec složité, připravuje se nejčastěji z kynutého těsta a co na ni použijete, je čistě na vaší fantazii. Jste-li fanoušci zdravé stravy, vyzkoušejte tento recept na pizzu bez kynutí s celozrnnou moukou a cottage sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct cottage pizzu
Cottage pizza s celozrnnou moukou je vláčná a bleskově hotová díky kypřicímu prášku. Výhodou je, že nemusíte zdlouhavě čekat na vykynutí těsta.
Na 2 kusy cottage pizzy budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve vložte do mísy vejce a cottage sýr, vše rozmixujte dohladka.
- V míse nyní smíchejte celozrnnou mouku, sůl a kypřicí prášek. Dále přimíchejte cottage hmotu a olej, poté vypracujte těsto. Mouku přidávejte postupně, každý cottage sýr má jinou hustotu. Výsledné těsto má měkčí konzistenci a je lepivé.
- Těsto rozdělejte na 2 části a každou vytvarujte na pečicím papíru do tvaru pizzy.
- Pizzu nyní potřete rajčatovou omáčkou a dozdobte ji podle své chuti, například strouhanou mozzarellou a oreganem.
- Připravenou pizzu pečte ve vyhřáté troubě na 250 °C asi 10 minut, dokud není těsto propečené a sýr rozpuštěný. Pro lepší výsledek můžete v troubě předem nahřát plech, na kterém se pizza bude péct.
- Pizzu servírujte například s čerstvou rukolou, šunkou, burratou a cherry rajčátky.
Pojďte si připravit bleskovou cottage pizzu podle snadného videonávodu. Ochutit ji můžete čímkoli, co najdete v lednici, pro výraznější chuť použijte chilli vločky a pár kapek olivového oleje. Napište nám do komentáře, jak se vám pizza povedla.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře