Mrkvové noky do polékvy

Suroviny

krupice
vařená mrkev
mléko
vejce
strouhanka
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou mrkev (nejlépe přímo vařenou spolu s masem na vývar) nastrouháme najemno, přidáme k ní hrst krupice, rozklepneme vejce, naředíme mlékem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a vše zamícháme.

  2. Pokud je směs moc řídká, lze zahustit strouhankou.

  3. Mezitím dáme vařit osolenou vodu, v které vaříme noky připravené z této směsi, dokud nevyplavou na hladinu.

Poznámka od kuchařky

Noky lze samozřejmě připravit i z mrkve syrové. Jen bude nutné směs asi více zahustit, protože syrová mrkev po osolení pustí trošku šťávy.

Komentáře k receptu Mrkvové noky do polékvy

Tématické fráze: mrkvove noky mrkvova polevka s noky mrkvová polévka s krupicovými noky mrkvové nočky nočky z z mrkve noky mrkvove co uvařit z mrkve mrkvové noky do polévky nočky mrkvové mrkvove noky do polévka mrkvove nocky do polévky noky s mrkvi mrvvové noky mrkvove gnocchi noky do mrkvove polevky mrkvové noky do do polévky domácí noky do polévky mrkvove noky do polívky noky do polévky mrkvove mˇrkvova polévka s krupicovymi noky