Závitky z panenky ve slaninovém župánku

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

400-600 g vepřové panenky
4 porce brambor (co nejmenší velikosti)
200 g tenkých plátků anglické slaniny
zelené fazolky překrájené na poloviny
mletá sladká paprika
granulovaný česnek
1 palička česneku
olivový olej
čerstvá bazalka
pepř
sůl
párátka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu.

  2. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem.

  3. Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed masa poklademe asi 3 kusy fazolek, zavineme a propíchneme párátkem.

  4. Závitky klademe do pekáčku, vytřeného olivovým olejem a volná místa vyplníme bramborami (větší je lépe předem povařit, malé se za půl hodiny žáru upečou).

  5. Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme. Stroužky poházíme do volných místeček na plechu. Přidáme lístky čerstvé bazalky, vše posprejujeme nebo pocákáme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.

  6. Pečeme 30-35 minut.

  7. Při konzumaci vymačkáváme obsah pečeného česneku na brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 306 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závitky z panenky ve slaninovém župánku

  • chocolate chocolate

    Hanicka:Panenku bych rozhodně nepekla půl hodiny, je to minutkové maso a na plný výkon (jak píše Eliza) by stačilo cca 15 minut.Slanina ji ochrání před vysušením, ale já bych pekla max na 200 dvacet minut a pak zkusila.Podle mě to bude bohatě stačit.
    Nicméně každá trouba je jiná a máme jiné chutě:-K.

    Odpovědět

  • Hanicka Hanicka(neregistrovaná)

    Dobry den,

    neni potreba nejdrive maso osmazit na panvi aby se zatahlo?

    A bude po pulhodince panenka mekka? Casto se mi stava, ze je gumova. Dekuji moc za radu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jendo, děkuju za překrásné fotky :yes::-! a za pochvalu :-). Krůtí recept jistě nedegraduje. Já jsem právě měla panenku, ale pravda je, že stejně nebo alespoň podobně připravuji i kuřecí maso.
    Ta poslední fotka :-D:-D je dokonalá, kuchaře potěší nejvíc...;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, tak dnes jsem závitky připravil k obědu a všem moc chutnaly:-p:-p:-p. Použil jsem však místo panenky krůtí prso (bylo mi líto rozmrazovat panenku, když jsem měl koupené krůtí prso na zcela jiný recept; zbytek mám již naložený a uvařím zítra;-)). Doufám, že jsem tím tvůj recept "nedegradoval":-S:-8. Škoda, že už nemůžu dát dalšího bodíka:-(, tak pošlu aspoň nějakou fotku;-).

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, jen jsem si přečetla název a hned jsem věděla, že je to Tvůj recept. ;-) Máš to :yes:+ :-))

    Odpovědět

  • pipre pipre

    No Elizo, ty dáváš zabrat mým chuťovým buňkám těmi recepty:-)..jeden lepší než druhý:yes:+ 6.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Další famózní recept a opět z jednoho pekáče - to nemá chybu!:-p Velké množství neloupeného česneku dávám do pekáče, když peču kuře a upečený má opravdu fantastickou chuť.;-) Nezbývá, než obodovat. A moc ráda:-!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi, šťávička je fajn, taky ji mám ráda, ale tady jaksi není z čeho udělat. Uvidíš, že ti chybět nebude, suché to není - aspoň myslím...:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jendo a Patricie :-), děkuju a vařte a foťte. Pochutnáte si a ještě uděláte radost kolegyni (mně :-) ).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, vypadá to nádherně a to víš já+ masíčko, ale udělala bych k tomu šťávičku, aby to nebylo moc suché, máme rádi všechno šťavnaté;-)ovšem bodík letí i na sucho:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Eli, ty dneska jedeš. Jedno jídlo hezčí než druhé. Panenka je u nás hodně oblíbená.No a fazolky. +:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, tak panenku na rozdíl od růžičkové kapusty můžu kdykoliv:-p. Jak rafinovaně balíš panenku do do anglické:-), nevysuší se a krásně provoní anglickou. Mňam:-p:-p:-p. Pohled na takovéto fotky recept ještě umocní;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Eli:-)nejlepší zdířka na dobroty,je ta velká na mém obličeji:-p:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz - do té žluté zdířky napravo a kousek vlevo dolů prosím :-D:-D:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová panenka se slaninou vepřová panenka v alobalu se slaninou vepřová panenka v župánku vepřová panenka nejlepší recepty slanina vepřová panenka s anglickou slaninou krůtí panenka zavitky z vepřove panenky pečená panenka se slaninou vepřová panenka obalená slaninou závitek z panenky krůtí panenka recept vepřová panenka nejlepší recepty panenka na fazolkach panenka pečená ve slaninovém kabátku vepřová panenka s anglickou vepřová panenka pečená se slaninou vepřová panenka se slaninou, recepty vepřová panenka nejlepší recept veprova panenka zavitky vepřová panenka nejlepší recepty se slaninou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít