Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měsíce červenec a srpen jsou báječným obdobím, kdy nám na zahrádce dozrávají cukety. Tato zelenina má sama o sobě ne příliš výraznou chuť, přesto s ní dokážeme uvařit nespočet pokrmů, ať už slaných, tak i sladkých.

Cuketový nákyp chutná dokonale, když se konzumuje ještě teplý k obědu, ale také zastudena, jako rychlá večeře. Máte-li na zahradě více přerostlejších kusů cuket, jednou z možností využití je právě tento chutný a jednoduchý nákyp.

Jak upéct cuketový nákyp

Připravit cuketový nákyp není vůbec složité a během krátké chvíle máte hotový báječný oběd pro celou rodinu.

Z pekáčku o velikosti 25x20 cm naservírujete 5 porcí nákypu a budete na něj potřebovat tyto suroviny

  1. Očištěnou cuketu (bez slupky, starší kusy i bez semen), tvrdý sýr a salám nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Dále nakrájejte nadrobno cibuli a stroužky česneku prolisujte. Poté je přidejte k nastrouhané směsi a důkladně promíchejte.
  3. Do směsi přidejte dále vejce, olej a zahustěte moukou smíchanou s kypřicím práškem.
  4. Nyní směs dochuťte solí, kořením a přisypejte nasekané bylinky.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C, dále do připraveného pekáčku rozetřete těsto a pečte dozlatova asi 45 minut.
  6. Upečený nákyp podávejte s pečivem nebo i samostatně. Báječně chutná zatepla i zastudena.

Slané nákypy jsou velmi populární, snadno s nimi nasytíte celou rodinu s minimem času stráveného v kuchyni. Úvodní videonávod vám pomůže připravit cuketový nákyp krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se povedl.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky