Jak připravit cuketový nákyp? Lahodný cukeťák výtečně chutná k svačině i k večeři
Měsíce červenec a srpen jsou báječným obdobím, kdy nám na zahrádce dozrávají cukety. Tato zelenina má sama o sobě ne příliš výraznou chuť, přesto s ní dokážeme uvařit nespočet pokrmů, ať už slaných, tak i sladkých.
Cuketový nákyp chutná dokonale, když se konzumuje ještě teplý k obědu, ale také zastudena, jako rychlá večeře. Máte-li na zahradě více přerostlejších kusů cuket, jednou z možností využití je právě tento chutný a jednoduchý nákyp.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct cuketový nákyp
Připravit cuketový nákyp není vůbec složité a během krátké chvíle máte hotový báječný oběd pro celou rodinu.
Z pekáčku o velikosti 25x20 cm naservírujete 5 porcí nákypu a budete na něj potřebovat tyto suroviny:
- Očištěnou cuketu (bez slupky, starší kusy i bez semen), tvrdý sýr a salám nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Dále nakrájejte nadrobno cibuli a stroužky česneku prolisujte. Poté je přidejte k nastrouhané směsi a důkladně promíchejte.
- Do směsi přidejte dále vejce, olej a zahustěte moukou smíchanou s kypřicím práškem.
- Nyní směs dochuťte solí, kořením a přisypejte nasekané bylinky.
- Troubu předehřejte na 180 °C, dále do připraveného pekáčku rozetřete těsto a pečte dozlatova asi 45 minut.
- Upečený nákyp podávejte s pečivem nebo i samostatně. Báječně chutná zatepla i zastudena.
Slané nákypy jsou velmi populární, snadno s nimi nasytíte celou rodinu s minimem času stráveného v kuchyni. Úvodní videonávod vám pomůže připravit cuketový nákyp krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se povedl.
Dobrou chuť.
Komentáře