Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci patří mezi neoblíbenější pochoutky, které zachutnají především ke skleničce vychlazeného piva. Základem této chuťovky jsou kvalitní špekáčky, nakrájená cibule a také dobře ochucený sladkokyselý nálev.

Lahodné špekáčky jsou na přípravu snadné - můžeme je nakládat s cibulí nebo také se zeleninou, a to zejména se zelím, paprikou nebo beraními rohy. Kvalitní nálev pak dokáže prodloužit trvanlivost utopenců díky použitému octu.

Jak připravit utopence

Aby měli doma vyrobení utopenci dokonalou chuť, je potřeba, aby v láku odpočívali dostatečně dlouhou dobu.

Na jednu dávku utopenců budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nálev  na utopence připravte smícháním všech surovin a krátce jej povařte na nižší teplotu, aby příliš neprobublával - koření by pak příliš ztrácelo svoje aroma. Poté nechte nálev vychladnout.
  2. Do velké zavařovací sklenice dávejte střídavě vrstvu uzeniny a vrstvu nakrájené cibule na měsíčky.
  3. Na závěr vše zalijte připraveným nálevem a na povrch položte jeden bobkový list.
  4. Sklenici pevně uzavřete a uložte do lednice na 5–7 dní.
Jak připravit tuto hospodskou pochoutku, poradí i úvodní videorecept. Díky němu nakládání zvládnete levou zadní. Špekáčky můžete předem oloupatlák se tak více vsákne do uzeniny a utopenci budou daleko chutnější. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky