Jak na domácí utopence? Poradíme, jak připravit tradiční hospodskou pochoutku
Utopenci patří mezi neoblíbenější pochoutky, které zachutnají především ke skleničce vychlazeného piva. Základem této chuťovky jsou kvalitní špekáčky, nakrájená cibule a také dobře ochucený sladkokyselý nálev.
Lahodné špekáčky jsou na přípravu snadné - můžeme je nakládat s cibulí nebo také se zeleninou, a to zejména se zelím, paprikou nebo beraními rohy. Kvalitní nálev pak dokáže prodloužit trvanlivost utopenců díky použitému octu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit utopence
Aby měli doma vyrobení utopenci dokonalou chuť, je potřeba, aby v láku odpočívali dostatečně dlouhou dobu.
Na jednu dávku utopenců budete potřebovat tyto suroviny:
- Nálev na utopence připravte smícháním všech surovin a krátce jej povařte na nižší teplotu, aby příliš neprobublával - koření by pak příliš ztrácelo svoje aroma. Poté nechte nálev vychladnout.
- Do velké zavařovací sklenice dávejte střídavě vrstvu uzeniny a vrstvu nakrájené cibule na měsíčky.
- Na závěr vše zalijte připraveným nálevem a na povrch položte jeden bobkový list.
- Sklenici pevně uzavřete a uložte do lednice na 5–7 dní.
Komentáře