Jak připravit dušenou mrkev? Pokrm je sice jednoduchý, ale zachutná celé rodině
Ačkoli je dušená mrkev skromné jídlo, rozhodně si na ní může pochutnat celá rodina. Jedná se o nejznámější zeleninový pokrm, který nám často evokuje návrat do školní jídelny. Poradíme, jak chutně tuto zeleninu uvařit.
Mrkev je nepostradatelná surovina, která má v kuchyni mnohá využití. Dušenou mrkev můžete připravit pro rodinu na několik způsobů. Báječně chutná v kombinaci s hráškem, s vepřovým či kuřecím masem nebo s bramborami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dušenou mrkev
- Mrkev nejprve očistěte a nastrouhejte nahrubo. Dále oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- V hrnci rozehřejte olej, na kterém osmahnete cibulku dosklovata. Poté přisypte nastrouhanou mrkev a promíchejte. Mrkev osolte a zalijte 250 ml vody.
- Hrnec přiklopte pokličkou a mrkev nechte dusit asi 10 minut.
- V malém kastrolku připravte z oleje a mouky světlou jíšku.
- Do připravené jíšky zašlehejte ještě 100–150 ml vody podle potřeby a poté zahustěte změklou mrkev.
- Přiveďte pokrm k varu a provařujte zhruba 10–15 minut do zhoustnutí. Podle potřeby případně dolijte vodu k získání požadované konzistence.
- Ke konci vaření případně pokrm dochuťte solí či špetkou cukru.
K uvaření dušené mrkve vám postačí pouze několik základních surovin a zdravá večeře je na stole. Vyzkoušejte recept podle snadného videonávodu. K této lahůdce lze podávat dušené vepřové maso nebo vařené brambory. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře