Dušená mrkev s vepřovým masem
Mrkev je zdravá a chutná zelenina a její nasládlá chuť s měkkým a šťavnatým vepřovým masem je skvělou kombinací. Zahuštění máslovou jíškou dodá lahodnou chuť a společně s vařeným bramborem vznikne výborný oběd.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 407 kJ / 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,34 g |
Tuky | 37,97 g |
Vláknina | 14,05 g |
Cholesterol | 244 mg |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 52,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme do hrnce, přilijeme vývar, osolíme a dusíme do změknutí.
Krok 2: Mezitím připravíme z másla a hladké mouky jíšku.
Krok 3: Když je mrkev měkká, přimícháme k ní jíšku, rozmícháme a povaříme.
Krok 4: Přidáme muškátový oříšek a zjemníme smetanou. Krátce prohřejeme. Můžeme dochutit solí.
Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 6: Na pánvi rozpálíme olej a přidáme cibulku, kterou osmažíme. Když je cibulka světle hnědá, přidáme na kostičky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout.
Krok 7: Poté přilijeme vodu, osolíme, opepříme, dáme nové koření a pod pokličkou dusíme do měkka.
Krok 8: Když je maso měkké, ve skleničce rozmícháme 1 lžíci hladké mouky s trochou vody a tímto maso zahustíme. Vaříme ještě alespoň 15 minut.
Zveřejněno 21. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BrBk
Moje poznámka
Dušená mrkev s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BrBk
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 19 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 19 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 20 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 49 minutami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 1 hodinou
Šunkofleky II
Jan Nemec před 1 hodinou
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 3 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 4 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 4 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 4 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 4 hodinami
Hrnečková buchta s ovocem
Theodora před 8 hodinami
Tématické fráze:
dušená mrkev s masem,
dušená mrkev bez masa,
dušená mrkev z masem,
vepřové maso dušené v mrkvi,
zadělávaná mrkev,
výborná dušená mrkev s masem,
recepty dušená mrkev s masem,
vepřové s dušenou mrkví,
dušené vepřové v mrkví,
recept na dušenou mrkev s masem,
recept dušená mrkev s masem,
dušene vepřove maso v mrkvi,
vepřové maso s dušenou mrkvi,
dušená mrkev maminčiny recepty,
dušená mrkev recept s masem,
maminčiny recepty dušená mrkev,
zadělávaná mrkev recept,
dusene veprove na mrkvi,
mrkev s masem,
dušená mrkev z vepřového
Suroviny:
mrkev,
vývar zeleninový,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
ořech muškátový strouhaný,
sůl,
cibule,
plec vepřová,
voda,
mouka hladká,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (11)