Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z čerstvě nasbíraných hub patří mezi tradiční podzimní recepty a svou chutí nikdy nezklame žádného strávníka. Dokonalou houbovou chuť podpoří přidaný nastrouhaný celer a o jemnost se postará pomazánkové máslo.

Houbové žně jsou v plném proudu a tyto klenoty lesa můžete zpracovat na mnoho způsobů. Houbová omáčka přesto zůstává nejoblíbenější, je bleskově hotová a chutná báječně s houskovým knedlíkem i s bramborovými gnocchi.

Jak uvařit houbovou omáčku

Houbová omáčka z pomazánkového másla má dokonale jemnou texturu a zaručeně ve vás vyvolá vzpomínky na podzimní procházku.

Na přípravu omáčky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve namočte houby do mléka, na namočení počítejte přibližně hodinu.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na rozpuštěném másle.
  3. K cibuli přidejte nastrouhaný celer, koření i bobkový list. Vše krátce orestujte a jakmile se koření rozvoní, zasypte základ plnou lžící hladké mouky.
  4. Chvíli restujte a poté ještě přilijte studený vývar. Přidejte houby bez mléka a provařujte zhruba 15 minut. Omáčku průběžně promíchejte, aby se nepřichytila a podle hustoty ji případně nařeďte mlékem z hub.
  5. Jakmile houby změknou, vmíchejte pomazánkové máslo a míchejte až do jeho rozpuštění.
  6. Omáčku krátce provařte, dochuťte solí i pepřem a můžete podávat.

Pojďte si připravit k víkendovému obědu lahodně krémovou houbovou omáčku podle snadného videonávodu. Jako příloha se k ní skvěle hodí vařené brambory, těstoviny, houskový knedlík nebo domácí bramborové gnocchi.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli