Jak připravit houbovou omáčku? O jemnost této dobroty se postará pomazánkové máslo
Omáčka z čerstvě nasbíraných hub patří mezi tradiční podzimní recepty a svou chutí nikdy nezklame žádného strávníka. Dokonalou houbovou chuť podpoří přidaný nastrouhaný celer a o jemnost se postará pomazánkové máslo.
Houbové žně jsou v plném proudu a tyto klenoty lesa můžete zpracovat na mnoho způsobů. Houbová omáčka přesto zůstává nejoblíbenější, je bleskově hotová a chutná báječně s houskovým knedlíkem i s bramborovými gnocchi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit houbovou omáčku
Houbová omáčka z pomazánkového másla má dokonale jemnou texturu a zaručeně ve vás vyvolá vzpomínky na podzimní procházku.
Na přípravu omáčky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve namočte houby do mléka, na namočení počítejte přibližně hodinu.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na rozpuštěném másle.
- K cibuli přidejte nastrouhaný celer, koření i bobkový list. Vše krátce orestujte a jakmile se koření rozvoní, zasypte základ plnou lžící hladké mouky.
- Chvíli restujte a poté ještě přilijte studený vývar. Přidejte houby bez mléka a provařujte zhruba 15 minut. Omáčku průběžně promíchejte, aby se nepřichytila a podle hustoty ji případně nařeďte mlékem z hub.
- Jakmile houby změknou, vmíchejte pomazánkové máslo a míchejte až do jeho rozpuštění.
- Omáčku krátce provařte, dochuťte solí i pepřem a můžete podávat.
Pojďte si připravit k víkendovému obědu lahodně krémovou houbovou omáčku podle snadného videonávodu. Jako příloha se k ní skvěle hodí vařené brambory, těstoviny, houskový knedlík nebo domácí bramborové gnocchi.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře