Krkovice z pánve na medu a černém pivu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut (+ 4 hodiny marinování) 4 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

4 plátky libovější vepřové krkovice (plátek o síle cca 1,5cm)
2 lžíce tekutého medu
8 lžic černého piva
2 lžíce zázvorové šťávy
1 lžíci sladké chilli omáčky
1 lžíci oleje
2 prolisované stroužky česneku nebo 1 lžičku granulovaného česneku
1 lžíci nadrceného barevného pepře
Na přílohu:
8 středně velkých brambor uvařených ve slupce
na smažení olej nebo sádlo
sůl podle potřeby
dvojitě složený alobal cca 30x30 cm
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.

  2. Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní obalíme a uložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.

  3. Poté v pánvi na rozehřátém tuku smažíme z každé strany 5 minut. Měkké maso zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.

  4. Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme a necháme je v pánvi na troše rozehřátého tuku osmažit do zlatavé barvy.

  5. Na talíři můžeme obložit rozkrojenými rajčaty nebo jinou zeleninou.

Poznámka

Původně se mělo maso i brambory připravovat na grilu, ale nepřálo počasí...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 663 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice z pánve na medu a černém pivu

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jaromira18: Děkuji:-Kmáme to tak rádi:-8

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Musí to být vynikající.:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    DrahusMartin:Děkuji za přidané fotografie:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    Hmmm...:-O
    No, vaše dedukční schopnosti jsou "obdivuhodné"...8-(
    Já tu pěji chválu na fígl s česnekolisem a vy račte být, jak jinak, opět mimo obraz, že ;-(

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    maris: Maruško,děkuji za komentář:-KLis na česnek používám i na lisování šťávy z cibule.Jen u mě je zdravotní problém-musím si vše předem nastrouhat a až poté dát do lisu.Nemám sílu utlačit celý kousek použité suroviny:-(
    Dotyčného casina beru jako podpantofláka,který si potřebuje na různých webech pohojit svůj sebestředný pupík a zvýšit sebevědomí:-(

    Odpovědět

  • maris maris

    casino:zázvorová šťáva jde krásně vylisovat přes lis na česnek, zázvor se ani nemusí strouhat. Kdysi jsem to někde vyčetla a s úspěchem používám, mám to tu i u některých receptů napsané - nevymýšlím si;-):-8

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    No, asi ho lisem neprotlačíte, že;-) ale fígl je to výborný:yes::-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    lubinka: Lubinko,velice děkuji za komentář i hodnocení,moc mě to potěšilo:-8:-K
    Zázvorovou šťávu dělám tak,že na jemných slzičkách nastrouhám čerstvý kořen zázvoru
    a poté ho ještě protlačím lisem na česnek.Dělám si takto šťávu do i zásoby z většího množství
    a dávám zamrazit do tvořítek na led.:-)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    To musí být veliká mňamina, přidávám k oblíbeným, +:yes: bod. :-K Mám 1 dotaz- jak vyrobit zázvorovou šťávu -nastrouhat zázvor a propasírovat přes sítko, nebo je na to nějaká vychytávka ?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivace64: Děkuji,Ivuš:-K:-8

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    jarda Kadic: :-KJana Pá: :-Kmaiva: :-K
    Díky všem:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkná krkovička:-D:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • jarda Kadic jarda Kadic

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkovička na medu a cerném pivu krkovice na medu a pivu krkovice na medu vepřová krkovice na medu krkovice na pivě a medu krkovička na medu a černém pivě krkovička na medu a pivu krkovice na černém pivě krkovice na pivu a medu krkovice na černém pivu krkovička na černém pivu panev z krkovice recept krkovička na pánvi krkovice na pivu a medu krkovice na pivu a medu krkovice na černém krkovice na pánev vepřová krkovice na černém pivu krkovička na medu a pivu recept krkovice na medu a zázvoru