Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou

nigge Kuchařka: nigge

Doba přípravy: 45 minut+pečení 1 porce Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

Gnocchi:
1 dýně Hokaido
300-400 g hladká mouka
2 vejce
2 lžičky soli
Omáčka:
olivový olej
cibule
čerstvé houby nebo sušené houby
Smetana na vaření
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi:
    Dýni rozkrájíme na menší kousky a dáme zhruba na hodinu do trouby, než změkne.

  2. Až je dýně dostatečně měkká, ještě horkou ji dejte do větší mísy a rozmixujte ponorným mixérem na pyré. K tomu přidejte sůl a vejce a postupně přisypávejte mouku, až se těsto nelepí.

  3. Z těsta si vždycky kousek odtrhněte a udělejte malou kuličku. Gnocchi potřebují hodně vody, takže je třeba vařit na několikrát. Noky jsou hotové, když vyplavou na povrch, je to 1-2 minuty.

  4. Houbová omáčka:
    Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji do zlatova, přidáme houby. Sušené podlijeme vodou, aby změkly. Chvíli je dusíme, a potom přilijeme smetanu na vaření. Chvíli vaříme, osolíme, opepříme, můžeme zahustit, tak si (Rozmícháme dvě lžíce hladké mouky nebo kukuřičného škrobu v trošce vody, přilijeme ke směsi a vaříme do zhoustnutí).

Poznámka

Více obrázků a další recepty na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/dynove-gnoc...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou

Tématické fráze: dýnové gnocchi knoči dýňové noky dýnové gnochi gnocchi z dýně noky s houbovou omáčkou dynove gnocci gnochi s houbovou omáčkou dynove noky recept bramborové noky s houbovou omáčkou recepty knoci dýňové noky s houbovou omáčkou gnocchi z dyne hokaido dýňové gnoci gnocchi s omáčkou houbová omáčka s noky hokaido gnocchi recept dýňové gnocchi dýňové knoči gnocchi s houbami

Zapomněl/a jsem heslo