Jak uvařit kachnu s červeným zelím? Tradiční pečínka báječně provoní celý domov
Pečená kachna je voňavá pečínka, která by neměla chybět na žádném svátečním stole. Pomalu pečená kachna se pyšní dozlatova upečenou kůrkou a nejlépe chutná v kombinaci s červeným zelím a knedlíkem. V následujících řádcích vás provedeme celou přípravou a pečením.
Česká klasika, která nikdy neomrzí a ozdobí každý sváteční stůl, ano, řeč je o pečené kachně, která voní do dálky. Upéct kachnu není nic složitého a nejoblíbenější přílohou je dušené bílé či červené zelí, samozřejmě nesmí chybět ani domácí bramborový či houskový knedlík.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pečenou kachnu
Pečená kachna se může zdát pro mnoho začínajících hospodyněk jako složitý úkol, avšak tato pečínka vyžaduje pouze dostatek času v troubě.
Na přípravu 2 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Kachní stehna z obou stran dostatečně osolte a posypte kmínem i majoránkou.
- Stehna vložte do pekáče, podlijte vodou, přikryjte poklicí a dejte péct do trouby.
- Asi po půl hodině odkryjte pekáč a pečte kachnu do změknutí a zezlátnutí kůrky. Při pečení bez poklice dávejte pozor na připálení a často kachnu přelévejte výpekem.
- Nyní nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji restujte do zpěnění. Poté k cibuli přidejte sterilované červené zelí, mírně podlijte vodou či nálevem od zelí a provařujte asi 20 minut, dokud nebude voda vyvařená.
- Poté zelí poprašte moukou, důkladně promíchejte a znovu chvíli povařte.
- Na závěr zelí dochuťte podle vlastní chuti cukrem nebo případně octem.
- Hotový pokrm podávejte společně s domácím bramborovým knedlíkem.
Komentáře