Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna je voňavá pečínka, která by neměla chybět na žádném svátečním stole. Pomalu pečená kachna se pyšní dozlatova upečenou kůrkou a nejlépe chutná v kombinaci s červeným zelím a knedlíkem. V následujících řádcích vás provedeme celou přípravou a pečením.

Česká klasika, která nikdy neomrzí a ozdobí každý sváteční stůl, ano, řeč je o pečené kachně, která voní do dálky. Upéct kachnu není nic složitého a nejoblíbenější přílohou je dušené bílé či červené zelí, samozřejmě nesmí chybět ani domácí bramborový či houskový knedlík.

Jak připravit pečenou kachnu

Pečená kachna se může zdát pro mnoho začínajících hospodyněk jako složitý úkol, avšak tato pečínka vyžaduje pouze dostatek času v troubě.

Na přípravu 2 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Kachní stehna z obou stran dostatečně osolte posypte kmínem i majoránkou.
  2. Stehna vložte do pekáče, podlijte vodou, přikryjte poklicí a dejte péct do trouby.
  3. Asi po půl hodině odkryjte pekáč a pečte kachnu do změknutí a zezlátnutí kůrky. Při pečení bez poklice dávejte pozor na připálení a často kachnu přelévejte výpekem.
  4. Nyní nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji restujte do zpěnění. Poté k cibuli přidejte sterilované červené zelí, mírně podlijte vodou či nálevem od zelí a provařujte asi 20 minut, dokud nebude voda vyvařená.
  5. Poté zelí poprašte moukou, důkladně promíchejte a znovu chvíli povařte.
  6. Na závěr zelí dochuťte podle vlastní chuti cukrem nebo případně octem.
  7. Hotový pokrm podávejte společně s domácím bramborovým knedlíkem.
Pojďte si připravit pečenou kachnu, ať už k nedělnímu obědu či k slavnostní příležitosti, podle snadného videonávodu. K tomuto výtečnému obědu můžete nachystat i staročeské lokše, které poslouží jako skvělá a tradiční příloha, ale budou chutnat i nasladko naplněné jako dezert.

 

Komentáře

Další tipy a triky