Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí? Vyberte si ze tří možností
Červené zelí vyniká nápadnou barvou, která dovede "pozvednout" některá jídla, jinak barevně fádní. Hodí se k tepelné úpravě i ke konzumaci zasyrova. Nevýhodou je, že při tepelné úpravě zelí poněkud ztrácí na barvě, tmavá barva vybledne a zelí zesvětlá.
Červené zelí se výborně hodí na přípravu příloh. Využití je velmi podobné jako u zelí bílého. Pěkné a svěží hlávky zelí (ať už koupeného nebo sklizeného na vlastní zahradě) jsou poměrně trvanlivé, což je velká výhoda této levné a zdravé zeleniny. A nevýhoda? Při dušení zelí může ztratit svou pěknou barvu. Může, ale nemusí.
Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí
Stačí do zelí přidat některou ze tří následujících surovin:
- citronovou šťávu
- ocet
- víno
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
V mrazivých dnech se může stát, že brambory namrznou. Víme, jak je zachránit
Tři tipy, jak zachránit překyselenou omáčku: Snadno pomohou dostupné suroviny z naší kuchyně
Nejlepší pečenou kachnu připravíme podle osvědčených receptů. Podáváme ji se zelím a s houskovým nebo bramborovým knedlíkem
Komentáře