Pečená kachna s jablky a zázvorem

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

1 kachna
2 oloupaná jablka (nakrájená na kousky)
15 větviček tymiánu
5 bobkových listů
100 g oloupaného zázvoru (nakrájeného na kostky)
1 červená cibule
1 žlutá cibule
3 řapíky řapíkatého celeru
sůl
kmín
trochu kuřecího vývaru
panáka brandy (nebo Calvadosu)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme a osušíme. Jablka, zázvor, tymián, bobkový list, promícháme a touto směsí naplníme bříško. Otvor spíchneme jehlami na ptáčky, nebo zašijeme. Kachnu osolíme a posypeme kmínem z obou stran. Vložíme do pekáče, přidáme řapíky celeru a oloupanou překrojenou cibuli. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme 30 minut, snížíme teplotu na 180 °C pekáč odkryjeme, pečeme za občasného přeléváním vypečenou šťávou zhruba 1-2 hodiny.

  2. Když je kachna měkká vyndáme jí z pekáče, slijeme větší množství tuku. Do zbytku nalijeme vývar, brandy nebo calvados a svaříme na šťávu. Přidáme směs jablek, zázvoru z břišní dutiny, rozmačkáme a necháme provařit. Podáváme s kynutým knedlíkem a červeným zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 143 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kachna s jablky a zázvorem

Tématické fráze: pečená kachna s jablky kachna s jablky pomalu pečená kachna s jablky pečená kachna v troubě s jablky pečena kachna jablky kachna na zázvoru pečená kachna plněná jablky recept na pečenou kachnu s jablky pečená kachna top recepty pečená kachna recepty kachna pečena s jablky recepty kachna s jablky pečená kachna recepty kachna pecena s jablky recept pečená kachna s jablky kachna plněná jablky top recepty kachna pomalu pečená kachna top recepty pečená kachna top recepty pomalu pečená kachna na zázvoru