Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzim je období sklizně. Zejména křen je v tomto období silný a má výrazné silice. Můžete ho dlouhodobě uchovat i výhodně konzervovat, aby byl stále po ruce. Začátečníkům poradíme, jak křen zpracovat.

Křen je často pěstovanou rostlinou našich zahrad, oblíbený je pro poměrně vysoké množství vitamínů a minerálů, které z něj dělají užitečnou pochutinu. Nejvíc si na něm ale ceníme silic. Aby brzy nevyprchaly, je potřeba ho správně uskladnit nebo zakonzervovat. Při nevhodném zacházení se brzy začne snižovat jeho kvalita i množství účinných látek.

Jak připravit křen k masu

Možná se vám bude hodit několik rad a tipů z našich článků.

Jedním z vyhledávaných receptů je křenové zelí. Tento chutný salát můžete jíst čerstvý nebo uzavřít do sklenic a uskladnit ve sklepě nebo spíži, kde vydrží opravdu dlouho bez újmy na kvalitě. Připravit ho můžete podle našeho videoreceptu.

Znáte ještě další oblíbené způsoby zpracování a využití křenu? Budeme rádi, když nám je napíšete.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli