Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenové zelí

Máte rádi čalamády? Tuhle vyrobíte z několika málo surovin - nakrouhaného hlávkového zelí, nakrájené cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek dáte do sklenic, zavíčkujete a ani nemusíte zavařovat, pouze je uložíte do chladného sklepa či spíže.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava, + odležení do druhého dne)

8. 10. 2010 22:11

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 814 kJ / 4 019 kcal
Bílkoviny52,00 g
Tuky207,20 g
Vláknina104,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21,55 g
Sůl50,00 g
Sacharidy443,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Juryss

25. 1. 2022 20:10

Vynikajici, křen na struhadle a cibule se zelim v el. sekáčku na jemno.:-)

Amalatata

21. 12. 2017 13:28

Fakt dobrý, ten křen a deko jsou konzervanty . Bez nich to začne kvasit.Ahoj:yes:

Severinka Severinka

20. 11. 2017 15:22

hosta: no,jo to je fakt, tak aby to ta paní spíše zkusila zasterilizovat, jestli to chce ještě dělat a nebo toho udělat míň, jen na rychlou spotřebu:-p:-p:-p

hosta hosta

20. 11. 2017 15:18

Severinka: kyselina benzoová je konzervant, asi bych jen se solí si netroufla - je to bez sterilizace, aby to nezačalo kvasit

Severinka Severinka

20. 11. 2017 11:27

hosta: myslíš, že by to ta sůl neudržela:-?:-?

hosta hosta

19. 11. 2017 20:40

Severinka: Miru - taky dělávám, ale myslím, že Deko tam má konzervační důvod a bez něj to bude kvasit (ta kyselina benzoová) :-)
Mileno - pokud chcete, mohu vám poslat - jednak mám nějaké zásoby a u nás v Coopu stále mají:-)

Severinka Severinka

19. 11. 2017 20:00

MILENA: myslím, že až tak nic zásadního se nestane, přečetla jsem si na balíčku, že to obsahuje 89 % soli, 4,5% kyseliny benzoové a směs koření, přidejte tak PL soli:-p:-p

MILENA

19. 11. 2017 16:24

V receptu se uvádí DEKO,ale já jsem obešla všechny prodejny,supermarkety ,hypermarkety...... a DEKO nikde nemají,prý už je po sezoně .Stane se něco,když to do zelí nedám?nebo je to DEKO tak zásadní,že bez něj křenové zelí udělat nejde ?:-)

gatear

17. 9. 2014 10:49

Takto jsem zavařovala zelí v loni a mohu říct, že bylo hned pryč, takže letos z větší dávky - díky za recept :-)

Ralelo

14. 8. 2014 15:27

Severinka:
Děkuju za odpověď, určitě recept vyzkouším :-D;-)

Severinka Severinka

1. 8. 2014 10:52

ralelo:tam to drží ten cukr a ocet i to deko a vydrží s přehledem do příštího roku;-);-), ale nám nevydrželo, snědlo se přes zimu:-D:-D:-D

ralelo

30. 7. 2014 19:42

jak dlouho to vydrží když se to nesterilizuje?

petram petram

10. 3. 2013 18:01

Podobný recept mám od tety, liší se jen v množství cukru (používám 40 dkg, máme raději sladší). Zelí nemá chybu :yes:

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

14. 11. 2012 23:17

tak do tohodle jdu taky! :-*

HankaS

4. 9. 2012 18:59

zelíčko hotové, teď jen nechat trošičku uležet a můžeme se na něj těšit.. jinak jsem ho dělala před rokem a všem moc chutnalo :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelí s křenem nakládané zelí s křenem zelí s křenem recept zelí recepty kysané zelí s křenem nakládání zelí s krenem zelí s křenem recepty recept na zelí s křenem červené zelí s křenem recept na kysané zelí s křenem jak naložit zelí s křenem recept zelí s křenem naložené zelí s křenem nakládané zelí s křenem recept zeli s s křenem recepty zeli s krenem zelí výborné salátové zelí s křenem zeli z krenem nakládaný křen

Suroviny: zelí, cibule, křen, cukr, olej, ocet, deko

TopRecepty.cz

Křenové zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQjo