Křenové zelí

Severinka Kuchařka: Severinka

Zavařeniny 28 názorů

Suroviny

2,50 kg zelí
1/2 kg cibule
25 dkg křenu
25 dkg cukru
2 dcl oleje
4 dcl octa
1/2 balíčku deka (deko NEVAŘIT, jen obsah sáčku přimíchat)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny pokrájet a řádně promíchat.

  2. Nechat stát - nejlépe do druhého dne, aby se chutě řádně propojily a pak namačkat do sklenic.

  3. Uzavřít víčkem a nebo celofánem. Už nesterilovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 654 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křenové zelí

  • Amalatata Amalatata(neregistrovaná)

    Fakt dobrý, ten křen a deko jsou konzervanty . Bez nich to začne kvasit.Ahoj:yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    hosta: no,jo to je fakt, tak aby to ta paní spíše zkusila zasterilizovat, jestli to chce ještě dělat a nebo toho udělat míň, jen na rychlou spotřebu:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Severinka: kyselina benzoová je konzervant, asi bych jen se solí si netroufla - je to bez sterilizace, aby to nezačalo kvasit

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    hosta: myslíš, že by to ta sůl neudržela:-?:-?

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Severinka: Miru - taky dělávám, ale myslím, že Deko tam má konzervační důvod a bez něj to bude kvasit (ta kyselina benzoová) :-)
    Mileno - pokud chcete, mohu vám poslat - jednak mám nějaké zásoby a u nás v Coopu stále mají:-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    MILENA: myslím, že až tak nic zásadního se nestane, přečetla jsem si na balíčku, že to obsahuje 89 % soli, 4,5% kyseliny benzoové a směs koření, přidejte tak PL soli:-p:-p

    Odpovědět

  • MILENA MILENA(neregistrovaný)

    V receptu se uvádí DEKO,ale já jsem obešla všechny prodejny,supermarkety ,hypermarkety...... a DEKO nikde nemají,prý už je po sezoně .Stane se něco,když to do zelí nedám?nebo je to DEKO tak zásadní,že bez něj křenové zelí udělat nejde ?:-)

    Odpovědět

  • gatear gatear

    Takto jsem zavařovala zelí v loni a mohu říct, že bylo hned pryč, takže letos z větší dávky - díky za recept :-)

    Odpovědět

  • Ralelo Ralelo(neregistrovaný)

    Severinka:
    Děkuju za odpověď, určitě recept vyzkouším :-D;-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    ralelo:tam to drží ten cukr a ocet i to deko a vydrží s přehledem do příštího roku;-);-), ale nám nevydrželo, snědlo se přes zimu:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • ralelo ralelo(neregistrovaný)

    jak dlouho to vydrží když se to nesterilizuje?

    Odpovědět

  • petram petram

    Podobný recept mám od tety, liší se jen v množství cukru (používám 40 dkg, máme raději sladší). Zelí nemá chybu :yes:

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    tak do tohodle jdu taky! :-*

    Odpovědět

  • HankaS HankaS(neregistrovaný)

    zelíčko hotové, teď jen nechat trošičku uležet a můžeme se na něj těšit.. jinak jsem ho dělala před rokem a všem moc chutnalo :-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    jj je moc dobré..dělá ho moje ségra:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zelí s křenem nakládané zelí s křenem zelí s křenem recept zelí recepty kysané zelí s křenem nakládání zelí s krenem zelí s křenem recepty recept na zelí s křenem červené zelí s křenem recept na kysané zelí s křenem jak naložit zelí s křenem naložené zelí s křenem nakládané zelí s křenem recept recept zelí s křenem recepty zeli s krenem zelí výborné salátové zelí s křenem zeli z krenem nakládaný křen zelí skřenem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít