Jak připravit kynuté ovocné knedlíky? Posypané cukrem chutnají báječně
Kynuté ovocné knedlíky patří mezi tradiční pokrmy a naplněné sezónním ovocem jsou naprostou lahůdkou. Nadýchané knedlíky se sladkým ovocem stačí polít rozpuštěným máslem a posypat strouhaným tvarohem či jen posypat cukrem.
Kynuté ovocné knedlíky můžete naplnit jakýmkoli ovocem, které máte v oblibě a připravit si tak sytý oběd nebo chutný dezert. Tento pokrm milují děti i dospělí. Příprava knedlíků zabere více času, avšak výsledek vždy stojí za to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kynuté knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky považujeme za doslova národní poklad. Posypat je můžete tvarohem, mákem, ale také netradičně grankem s nastrouhanou tatrankou.
Na zhruba 22 knedlíků budete potřebovat tyto suroviny:
- Do misky dejte mouku, sůl a promíchejte. Nyní v mouce udělejte důlek, nasypejte do ní cukr a kvasnice, zalijte trochou vlažného mléka, aby vzešel kvásek.
- Dále přidejte vejce, zbytek mléka a důkladně těsto vypracujte. Těsto nechte asi půl hodiny kynout, poté ho propracujte a znovu dejte kynout.
- Po vykynutí tvořte pomocí polévkové lžíce hromádky těsta. Každou hromádku v ruce mírně roztáhněte a naplňte ovocem. Knedlík důkladně zabalte a ještě chvíli nechte kynout.
- Do hrnce nalijte vodu se špetkou soli a přiveďte k varu. Knedlíky vařte ve vodě 6–8 minut. Po uvaření všechny knedlíky propíchejte, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
- Hotové knedlíky polijte rozpuštěným máslem, dále posypejte směsí z granka smíchaného s tatrankou, pocukrujte a můžete podávat na stůl.
Úvodní videorecept může být nápomocný začínajícím hospodyňkám, který je naučí, jak kynuté ovocné knedlíky připravit. Jsou snadné a dokonale nadýchané. Polité máslem a posypané posypkou budou každému z rodiny chutnat.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře