Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté ovocné knedlíky patří mezi tradiční pokrmy a naplněné sezónním ovocem jsou naprostou lahůdkou. Nadýchané knedlíky se sladkým ovocem stačí polít rozpuštěným máslem a posypat strouhaným tvarohem či jen posypat cukrem.

Kynuté ovocné knedlíky můžete naplnit jakýmkoli ovocem, které máte v oblibě a připravit si tak sytý oběd nebo chutný dezert. Tento pokrm milují děti i dospělí. Příprava knedlíků zabere více času, avšak výsledek vždy stojí za to.

Jak připravit kynuté knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky považujeme za doslova národní poklad. Posypat je můžete tvarohem, mákem, ale také netradičně grankem s nastrouhanou tatrankou.

Na zhruba 22 knedlíků budete potřebovat tyto suroviny

  1. Do misky dejte mouku, sůl a promíchejte. Nyní v mouce udělejte důlek, nasypejte do ní cukr a kvasnice, zalijte trochou vlažného mléka, aby vzešel kvásek.
  2. Dále přidejte vejce, zbytek mléka a důkladně těsto vypracujte. Těsto nechte asi půl hodiny kynout, poté ho propracujte a znovu dejte kynout.
  3. Po vykynutí tvořte pomocí polévkové lžíce hromádky těsta. Každou hromádku v ruce mírně roztáhněte a naplňte ovocem. Knedlík důkladně zabalte a ještě chvíli nechte kynout.
  4. Do hrnce nalijte vodu se špetkou soli a přiveďte k varu. Knedlíky vařte ve vodě 6–8 minut. Po uvaření všechny knedlíky propíchejte, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
  5. Hotové knedlíky polijte rozpuštěným máslem, dále posypejte směsí z granka smíchaného s tatrankou, pocukrujte a můžete podávat na stůl.

Úvodní videorecept může být nápomocný začínajícím hospodyňkám, který je naučí, jak kynuté ovocné knedlíky připravit. Jsou snadné a dokonale nadýchané. Polité máslem a posypané posypkou budou každému z rodiny chutnat.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli