Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake je dezert, který si svou chutí podmanil celý svět. Tento dezert má křupavý základ z nadrcených sušenek a na nich vysokou vrstvu krémové náplně. Povrch cheesecaku můžete polít polevou či zasypat ovocem.

Cheesecake bez pochyby patří mezi nejoblíbenější dorty - okouzlí jemnou chutí, ale působí lákavě i svým vzhledem. Další výhodou této dobroty je snadná příprava, najít můžete recepty, podle kterých je cheesecake z pečených i nepečených surovin.

Jak udělat Lotus cheesecake

Lotus cheesecake se připravuje s oblíbenými karamelovými sušenkami, které jsou doplněné lehkým tvarohovým krémem.

K přípravě dezertu budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve 250 g lotus sušenek nadrťte ručně nebo v robotu a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  2. Sušenkovou hmotu napěchujte na dno dortové formy a uložte na chvíli do lednice. 
  3. Na náplň připravte do misky tvaroh, cukr moučku i vanilkový a také citrónovou šťávu. Vše důkladně promíchejte v hladký krém.
  4. Tvarohovou náplň vlijte na vychlazený sušenkový korpus a hezky uhlaďte
  5. Cheesecake ozdobte zbylými sušenkami, které můžete opět nadrtit, nalámat a nebo poskládat do nějakého tvaru.
  6. Hotový dezert nechte v lednici uležet, ideálně do druhého dne.

Cheesecake je ideální dezert na rodinné oslavy, pro blízké přátele či jen tak pro radost k odpolední kávě. Pro nejmenší členy rodiny můžete připravit roztomilou mini verzi cheesecaku s ovocem i čokoládou.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky