Jak udělat lotus cheesecake? Tento dezert voní dokonale po karamelových sušenkách
Cheesecake je dezert, který si svou chutí podmanil celý svět. Tento dezert má křupavý základ z nadrcených sušenek a na nich vysokou vrstvu krémové náplně. Povrch cheesecaku můžete polít polevou či zasypat ovocem.
Cheesecake bez pochyby patří mezi nejoblíbenější dorty - okouzlí jemnou chutí, ale působí lákavě i svým vzhledem. Další výhodou této dobroty je snadná příprava, najít můžete recepty, podle kterých je cheesecake z pečených i nepečených surovin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat Lotus cheesecake
Lotus cheesecake se připravuje s oblíbenými karamelovými sušenkami, které jsou doplněné lehkým tvarohovým krémem.
K přípravě dezertu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve 250 g lotus sušenek nadrťte ručně nebo v robotu a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Sušenkovou hmotu napěchujte na dno dortové formy a uložte na chvíli do lednice.
- Na náplň připravte do misky tvaroh, cukr moučku i vanilkový a také citrónovou šťávu. Vše důkladně promíchejte v hladký krém.
- Tvarohovou náplň vlijte na vychlazený sušenkový korpus a hezky uhlaďte.
- Cheesecake ozdobte zbylými sušenkami, které můžete opět nadrtit, nalámat a nebo poskládat do nějakého tvaru.
- Hotový dezert nechte v lednici uležet, ideálně do druhého dne.
Cheesecake je ideální dezert na rodinné oslavy, pro blízké přátele či jen tak pro radost k odpolední kávě. Pro nejmenší členy rodiny můžete připravit roztomilou mini verzi cheesecaku s ovocem i čokoládou.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře