Cheesecake - jednoduchý, pravý

rizekB Kuchař:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 11 názorů

519

Suroviny

Korpus:
250 g sušenek (nejvíce se mi osvědčily Clubky)
125 g másla
Náplň:
500 g sýr Philadelphia
100 g cukru (já dal třtinový)
2 vejce
150 g zakysané smetany
2 lžičky vanilkového cukru
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozdrtíme sušenky. Já vzal např. kladívko na maso :)

  2. Dále přidáme rozpuštěné máslo (tak aby se s ním dalo pracovat). Korpus máme hotový.

  3. Vymažeme boky formy a také vysypeme. Já jenom vymazal a něco málo mi na bocích z korpusu zůstalo ale bylo to zanedbatelné. Teď s korpusem vyplníme formu. Pokud chcete dělat vyšší okraj můžete přidat více sušenek a másla. Pokud jste šikovní, vyjde vám to jako mně. Určitě nedávejte do trouby samotný korpus. Roztekly by se vám okraje a byli bychom bez okraje, který je pro nás důležitý.

  4. Předehřejeme si troubu na 160 °C. Mezitím si uděláme náplň.

  5. Nejprve rozšleháme sýr, poté přidáme vejce, vanilkový cukr, citronovou šťávu, postupně přidáváme cukr a nakonec zakysanou smetanu.

  6. Náplň vylijeme do formy a uhladíme viz. foto.

  7. Hotovou formu vložíme do trouby na 15 minut.

  8. Poté stáhneme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 35-45 min. Necháme pootevřená dvířka trouby na 20 minut.

  9. Pak už jenom vytáhneme náš cheesecake a necháme ho zchladnout.

  10. Poté ho dáme přes noc do lednice. Musím říct, že teď je extra tuhý na to, jak se v troubě klepal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 715 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake - jednoduchý, pravý

  • hanalad hanalad

  • rizekB rizekB(neregistrovaný)

    Dajda: nejspíš z druhé strany :-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    A jak se dělá ten levý? :-O

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • rizekB rizekB(autor receptu)

    libchen: Já to dělal ve vetsi akorát neznám průměr...ale asi něco okoli 30 cm

    Odpovědět

  • libchen libchen(neregistrovaný)

    Jak velká forma, stačí průměr 22 cm nebo větší? Děkuji

    Odpovědět

  • Milada Milada(neregistrovaná)

    Katka: Sýr Philadelphia znám z Itálie a dá se to stoprocentně přirovnat k našemu pomazánkovému máslu. Já kupuji "Tradiční pomazánkové" Karlova koruna v Penny a je to to samé. Jinak se dá použít Mascarpone, to je běžně k dostání.:-)

    Odpovědět

  • rizel rizel(neregistrovaný)

    Katka:ja ho kupuji v Makru...bohuzel jine alternativy nepouzivam...ale kdyz popatrate na internetu, urcite najdete spoustu alternativ

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Neznám sýr Philadelphia a netuším, jestli se dá u nás koupit. Pokud ne - jakému jinému sýru je podobný? Lučině? Žervé?....

    Odpovědět

  • Jackie79 Jackie79

    Vypadá nádherně, vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bohužiaľ, ale ten postup napísať musíš, inak je recept zbytočný, nikto podľa neho nič neupečie.;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jednoduchý cheescake pravý americký cheesecake cheesecake ze syru philadelpia pravý cheescake jednoduchy cheskake pravý chescake tradicni cheesecake jednoduchy chescake jednoduchý chesecake jednoduchy recepty na cheeskake jednoduchy chessecake cheescake jednoduchy koupit cheesecake jefnoduchy cheescake pravy chessecake jednoducý chessecake jednoduchývcheesecake recept na cheesecake z philadelphie jednoduchý cheesscake pravy chassecake

Zapomněl/a jsem heslo