Cheesecake - jednoduchý, pravý

rizekB Kuchař:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 11 názorů

519

Suroviny

Korpus:
250 g sušenek (nejvíce se mi osvědčily Clubky)
125 g másla
Náplň:
500 g sýr Philadelphia
100 g cukru (já dal třtinový)
2 vejce
150 g zakysané smetany
2 lžičky vanilkového cukru
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozdrtíme sušenky. Já vzal např. kladívko na maso :)

  2. Dále přidáme rozpuštěné máslo (tak aby se s ním dalo pracovat). Korpus máme hotový.

  3. Vymažeme boky formy a také vysypeme. Já jenom vymazal a něco málo mi na bocích z korpusu zůstalo ale bylo to zanedbatelné. Teď s korpusem vyplníme formu. Pokud chcete dělat vyšší okraj můžete přidat více sušenek a másla. Pokud jste šikovní, vyjde vám to jako mně. Určitě nedávejte do trouby samotný korpus. Roztekly by se vám okraje a byli bychom bez okraje, který je pro nás důležitý.

  4. Předehřejeme si troubu na 160 °C. Mezitím si uděláme náplň.

  5. Nejprve rozšleháme sýr, poté přidáme vejce, vanilkový cukr, citronovou šťávu, postupně přidáváme cukr a nakonec zakysanou smetanu.

  6. Náplň vylijeme do formy a uhladíme viz. foto.

  7. Hotovou formu vložíme do trouby na 15 minut.

  8. Poté stáhneme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 35-45 min. Necháme pootevřená dvířka trouby na 20 minut.

  9. Pak už jenom vytáhneme náš cheesecake a necháme ho zchladnout.

  10. Poté ho dáme přes noc do lednice. Musím říct, že teď je extra tuhý na to, jak se v troubě klepal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 713 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake - jednoduchý, pravý

  • hanalad hanalad

  • rizekB rizekB(neregistrovaný)

    Dajda: nejspíš z druhé strany :-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    A jak se dělá ten levý? :-O

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • rizekB rizekB(autor receptu)

    libchen: Já to dělal ve vetsi akorát neznám průměr...ale asi něco okoli 30 cm

    Odpovědět

  • libchen libchen(neregistrovaný)

    Jak velká forma, stačí průměr 22 cm nebo větší? Děkuji

    Odpovědět

  • Milada Milada(neregistrovaná)

    Katka: Sýr Philadelphia znám z Itálie a dá se to stoprocentně přirovnat k našemu pomazánkovému máslu. Já kupuji "Tradiční pomazánkové" Karlova koruna v Penny a je to to samé. Jinak se dá použít Mascarpone, to je běžně k dostání.:-)

    Odpovědět

  • rizel rizel(neregistrovaný)

    Katka:ja ho kupuji v Makru...bohuzel jine alternativy nepouzivam...ale kdyz popatrate na internetu, urcite najdete spoustu alternativ

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Neznám sýr Philadelphia a netuším, jestli se dá u nás koupit. Pokud ne - jakému jinému sýru je podobný? Lučině? Žervé?....

    Odpovědět

  • Jackie79 Jackie79

    Vypadá nádherně, vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bohužiaľ, ale ten postup napísať musíš, inak je recept zbytočný, nikto podľa neho nič neupečie.;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo