Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake - jednoduchý, pravý

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Sýrový nebo tvarohový dort se peče po celém světě, ale newyorský cheesecake je jednička mezi všemi. Je nadýchaný, svěží a má spoustu variací. Klasický pečený cheesecake je připravený ze sýru Philadelphia, voní po vanilce a chybět nesmí ani citronová šťáva.

Přidat do oblíbených rizekB Přečíst komentáře 11

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 277 kJ /
4 607 kcal
Bílkoviny75,77 g
Tuky344,12 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 778 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy299,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtíme ručně nebo v robotu. Přidáme rozpuštěné máslo a propracujeme. Krok 2: Formu vymažeme máslem (i boky). Sušenkovou směsí vyplníme formu (i na bocích). Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C. Mezitím uděláme náplň. Krok 4: Nejprve rozšleháme sýr, pak přidáme vejce, vanilkový cukr, citronovou šťávu, postupně přidáváme cukr a nakonec zakysanou smetanu a šleháme do hladkého krému. Krok 5: Náplň vylijeme do formy, uhladíme (viz foto) a takto připravený cheesecake vložíme do trouby na 15 minut. Krok 6: Poté stáhneme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 35-45 minut. Po dané době troubu vypneme a necháme 20 minut pootevřená dvířka. Krok 7: Pak cheesecake vytáhneme, necháme ho zcela vychladnout a vložíme do lednice.

TIP: Jak na bezchybný cheesecake?

Zveřejněno 6. 2. 2016 20:35

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake - jednoduchý, pravý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjRn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vyšel bezvadně, i bez pečení s vodou :)

A jak se dělá ten levý? :-O

Dajda: nejspíš z druhé strany :-D

Marie Švarcová 19. 3. 2017 09:47
:yes::-K

Jak velká forma, stačí průměr 22 cm nebo větší? Děkuji

libchen: Já to dělal ve vetsi akorát neznám průměr...ale asi něco okoli 30 cm

Katka: Sýr Philadelphia znám z Itálie a dá se to stoprocentně přirovnat k našemu pomazánkovému máslu. Já kupuji "Tradiční pomazánkové" Karlova koruna v Penny a je to to samé. Jinak se dá použít Mascarpone, to je běžně k dostání.:-)

Katka:ja ho kupuji v Makru...bohuzel jine alternativy nepouzivam...ale kdyz popatrate na internetu, urcite najdete spoustu alternativ

Neznám sýr Philadelphia a netuším, jestli se dá u nás koupit. Pokud ne - jakému jinému sýru je podobný? Lučině? Žervé?....

Vypadá nádherně, vyzkouším:yes:

Bohužiaľ, ale ten postup napísať musíš, inak je recept zbytočný, nikto podľa neho nič neupečie.;-)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
cheesecake top recepty, pravý americký cheesecake, jednoduchý cheescake, cheesecake, americký cheesecake, cheesecake recept, jednoduchý chesecake, recept na cheesecake, jednoduchy chessecake, pravý cheescake, tradicni cheesecake, americky cheesecoky, top cheesecake, recept cheesecake, cheesecake recept postup, jednoduchy chescake, cheesecake rozdrtime kladivkem na maso, americký chessecake, pravý chesecake, cheescake jednoduchy recept

Suroviny:
sušenky, máslo, sýr philadelphia, cukr moučkový, vejce, smetana zakysaná, cukr vanilkový, šťáva citronová, máslo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake - jednoduchý, pravý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjRn

Přidat fotografie receptu