Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec je jednoznačně neoblíbenější pokrm z receptů české kuchyně. Populární je zejména pro jednoduchou přípravu a lahodnou chuť. Vrabce nejlépe doplňuje dušený špenát a domácí bramborový či houskový knedlík.

Když dostanete chuť na klasický český oběd, s radostí sáhnete po moravském vrabci. Jedná se o dokonale šťavnatou pečínku z vepřového masa, která ve spojení se špenátem a nadýchaným knedlíkem okouzlí každého strávníka.

Jak připravit moravského vrabce

Moravský vrabec okouzlí svou chutí každého milovníka české kuchyně. Kousky masa se doslova rozplývají na jazyku.

Na přípravu 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve předehřejte troubu na 200 °C. Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno a maso nakrájejte na větší kousky.
  2. Nakrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte maso a orestujte ze všech stran. K masu přidejte také rozdrcený česnek, kmín a sůl.
  3. Po krátkém osmahnutí podlijte maso trochou vody a přikryjte poklicí.
  4. Maso vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut zakryté. Po uplynutí doby oddělejte poklici, maso promíchejte, přelijte výpekem a znovu pečte dalších 40 minut. V průběhu pečení obsah pekáče alespoň 2–3x promíchejte a podle potřeby podlijte maso vodou.
  5. Po upečení vytáhněte maso z pekáče a přesuňte do jiné nádoby, kde ho budete udržovat v teple.
  6. Výpek zaprašte moukou a krátce orestujte. Podlijte ho trochou vody a provařte asi 15 minut. Maso poté můžete vrátit zpět do výpeku a prohřát.

Pojďte si upéct tuto báječnou pečínku s vůní česneku i kmínu s pomocí snadného videonávodu, se kterým zvládnou přípravu i začínající hospodyňky. Vrabce nejlépe doplní dušený špenát nebo zelí a domácí houskový knedlík.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli