Jak připravit moravského vrabce? Se špenátem a knedlíkem je neodolatelný
Moravský vrabec je jednoznačně neoblíbenější pokrm z receptů české kuchyně. Populární je zejména pro jednoduchou přípravu a lahodnou chuť. Vrabce nejlépe doplňuje dušený špenát a domácí bramborový či houskový knedlík.
Když dostanete chuť na klasický český oběd, s radostí sáhnete po moravském vrabci. Jedná se o dokonale šťavnatou pečínku z vepřového masa, která ve spojení se špenátem a nadýchaným knedlíkem okouzlí každého strávníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit moravského vrabce
Moravský vrabec okouzlí svou chutí každého milovníka české kuchyně. Kousky masa se doslova rozplývají na jazyku.
Na přípravu 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve předehřejte troubu na 200 °C. Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno a maso nakrájejte na větší kousky.
- Nakrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte maso a orestujte ze všech stran. K masu přidejte také rozdrcený česnek, kmín a sůl.
- Po krátkém osmahnutí podlijte maso trochou vody a přikryjte poklicí.
- Maso vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut zakryté. Po uplynutí doby oddělejte poklici, maso promíchejte, přelijte výpekem a znovu pečte dalších 40 minut. V průběhu pečení obsah pekáče alespoň 2–3x promíchejte a podle potřeby podlijte maso vodou.
- Po upečení vytáhněte maso z pekáče a přesuňte do jiné nádoby, kde ho budete udržovat v teple.
- Výpek zaprašte moukou a krátce orestujte. Podlijte ho trochou vody a provařte asi 15 minut. Maso poté můžete vrátit zpět do výpeku a prohřát.
Pojďte si upéct tuto báječnou pečínku s vůní česneku i kmínu s pomocí snadného videonávodu, se kterým zvládnou přípravu i začínající hospodyňky. Vrabce nejlépe doplní dušený špenát nebo zelí a domácí houskový knedlík.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře