Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud milujete tyčinku Margot i slepované cukroví s lahodnými náplněmi, pak by margotková kolečka pro vás mohla být přesně to pravé. Můžete si je připravit o Vánocích nebo kdykoliv během roku při svátečních příležitostech.

Základem tohoto cukroví jsou upečená kolečka z máslového těsta, která plníme lahodným margotkovým krémem, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a sypeme drobečky nastrouhané Margotky. Takhle jednoduché to je.

Jak upéct margotková kolečka

Postup je velmi snadný, proto se do něho mohou pustit i začátečníci.

  • Nejprve smícháme suché suroviny na těsto - hladkou mouku, cukr moučka, vanilínový cukr, strouhanou citronovou kůru a špetku soli.
  • Pak přidáme změklé máslo a žloutky, vypracujeme těsto a uložíme ho ve fólii nebo mikrotenovém sáčku asi na 2 hodiny do chladna.
  • Po vychlazení těsto rozválíme na sílu 3–4 mm a vykrajujeme z něj kolečka, a to tak, abychom co nejlépe využili plochu rozváleného těsta. 
  • Vykrájená kolečka zvedáme opatrně za pomoci kulatého nože a rovnáme na plech vyložený pečicím papírem
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 10–12 minut při teplotě 200 °C. Jakmile začnou lehce hnědnout okraje, máme hotovo.
  • Kolečka odložíme z horkého plechu a necháme zchladnout.

Jak a čím naplnit margotková kolečka

Dále si připravíme krém k naplnění koleček.

  • Do krému potřebujeme nastrouhanou tyčinku Margot, lépe se strouhá po vychlazení. Dále si připravíme cukr moučku, změklé máslo a na dochucení trochu rumu. 
  • Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich krém.
  • K plnění použijeme buď zdobicí sáček na cukroví nebo jen kulatý nůž. 
  • Při plnění spojujeme dvojice koleček k sobě.
  • Jednu stranu slepeného cukroví pak namočíme do rozpuštěné čokolády a dříve než začne poleva tuhnout, posypeme povrch cukroví strouhanou tyčinkou Margot. Vhodné jsou i mleté vlašské ořechy.
  • Cukroví rozložíme na tác a necháme zchladnout a zaschnout.

Podívejte se i na další recepty na slepovaná a čokoládou polévaná kolečka. Můžete se inspirovat recepty našich čtenářů.

Znáte ještě jiné dobroty z oblíbené tyčinky Margot? Můžete nám napsat tipy do komentářů pod článkem.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky