Bylinkoví vrabci

Suroviny

500 g vepřové plece (krkovice nebo libový bůček)
petrželka
tymián
šalvěj
libeček
5 stroužků česneku
2 cibule
125 g bílého jogurtu
1 KL drceného kmínu
200 ml černého piva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky posekáme, 3 stroužky česneku prolisujeme, přidáme k bylinkám a osolíme. Vše chvilku dohromady třeme, aby bylinky a česnek pustily šťávu a všechny vůně.

  2. Maso nakrájíme na větší kousky, prořízneme a potřeme bylinkovou směsí.

  3. Zvenku osolíme a opepříme.

  4. Cibuli se zbylým česnekem nakrájíme a poklademe na dno pekáčku.

  5. Na to položíme maso a můžeme rovnou přidat i brambory.

  6. Posypeme drceným kmínem, potřeme rozmíchaným osoleným jogurtem, podlijeme pivem, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.

  7. Pozvolna pečeme cca hodinu a poté odklopíme a dopečeme do hezké barvičky.

  8. Během pečení přeléváme výpekem.

Poznámka od kuchařky

Je to upravený recept Petra Stupky, ten pivem nepodléval, ale mě se zdál výpek díky jogurtu dost kyselý a pivo to velmi vylepšilo :-)

Komentáře k receptu Bylinkoví vrabci

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Ivana79:Ivanko já děkuju za fotky a hlavně za uvaření pokrmu. Děkuju:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Andrejka,veľká vďaka za tento skvelý recept :-K:-K To čierne pivo som nakoniec vynechala a upiekla som s mäsom aj jablká :-p Moc nám chutilo,z byliniek som použila šalviu,petržlen a oregano a k jogurtu som pridala trošku horčice a citrón.šťavy :-) Bodujem :yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Tento skvost mi unikl:-O Andri, jako vždy:yes::yes:

    IUCI: Není nad jídlo takto "normální";-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také mám ráda"normální"jídlo,které se dá připravit z dostupných surovin za přijatelnou cenu;-):-))
    Andri,podařená dobrota:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Pámbu zaplať za takovýhle "normální" recepty:-D:yes:

    Odpovědět

  • jitkas jitkas(neregistrovaný)

    IUCI: Ja osobne takova "normalni" jidla zboznuji a vitam.

    Odpovědět

  • Vcelka Vcelka(neregistrovaná)

    K autorovi/-ce/lUCI (neregistrovaný/á):
    Doporučuji Vám udělat si plněná komáří stehýnka s hadími jikrami:-p
    Jinak pro Andreu::yes:
    Jídlo vypadá výborně,zajímavý nápad,vyzkouším

    Odpovědět

  • lUCI lUCI(neregistrovaný)

    Tak tohle je úplně normální jídlo, nic moc to tentokráte není, bývají tu zajímavější jídla:-((:-(

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Bylinky se v žádném dobrém jídle neztratí,na naopak,dají tomu správný šmak:-p A safra,ono se mě to rýmuje:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Opravdu dobrý recept, vše, co je psáno tam určitě patří, takže paní Andrejko, posílám:yes::-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... "čimčarara", krásná "vrabčákovská" dobrota;-);-);-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Tož to bych taky ochutnala - ukládám;-) + 3
    Mátu už cpu pomalu i do karbanátků a svíčkové, je to mrška rozpínavá :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jitkas jitkas(neregistrovaný)

    Krasni "brabcaci"!! S tim jogurtem dobra vychytavka. Mozna, ze misto kminu, by sel i rozmaryn (jen decentne). Moc hezky recept.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Dobrota velikánská, já když peču maso, tak jedině vrabce. Tuto alternativu určitě vyzkouším Andrejko. Krásně nafoceno a naservírováno:-!:-p :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jééé supééér, Danielko a sem by šla i máta a meduňka, teda málo, ale šla by :-p:-p:-p:yes::yes::yes:
    Moje bylinková krevní skupina ;-)
    Andrejko, jméno jsem si nespletla, Danka si stěžuje, že neví, co s mátou :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: pomalu pečení vrabci vrabci recept bylinkový vrabec bucek peceny na pivu podle petra stupky vepřová kýta podle stupky moravský vrabec šalvěj pomalu pečení brabci pečený vepřový vrabec pomalu pečený vepřový vrabec vrabci jídlo zapecený vrabci bůček podle stupky pečení vrabci pečený bůček podle stupky pečený bůček stupka pomalu pečený moravský vrabec moravsky vrabec pomalu pečený petr stupka zapečená bramborová kaše vrabčí polévka recept pomalu pečený vrabec