Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nanuk Míša: Tvarohovou pochoutku politou čokoládou milují celé generace mlsounků
Zdroj: Freepik

Nanuk Míša patří mezi nestárnoucí klasiku v chladivých pochoutkách. S příchodem horkých dnů se uchylujeme ke zmrzlinám a nanukům, tak proč si nepřipravit domácí? Provedeme vás přípravou skvělého nanuku Míša.

Tropické počasí láká k chladivým dobrotám v podobě nanuků a zmrzlin. Ty nejoblíbenější obsahují v základu smetanu nebo tvaroh, případně obojí. A právě takovým nanukem je Míša - nanuk našeho dětství stejně jako dospělosti.

Jak připravit nanuky Míša

K přípravě 1 dávky tvarohových nanuků budete potřebovat 250 g smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, moučkový cukr podle chuti a čokoládu na polití hotových nanuků.

  1. Smetanu vyšlehejte do tuhé konzistence, poté k ní přisypte cukr a přidejte zakysanou smetanu a tvaroh. Jemně promíchejte tak, aby se suroviny propojily.
  2. Směs vlijte do tvořítek na nanuky. Pokud je nemáte, skvěle poslouží kelímky od jogurtů a namísto dřívek plastové lžičky (kovové byste neudrželi v ruce).
  3. Nanuky nechte nejlépe do druhého dne uložené v mrazáku, aby byly zcela ztuhlé. Hned další den si na nich můžete pochutnat.
  4. Pokud chcete nanuky v polevě, rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a zmražené nanuky v ní rychle namočte nebo je čokoládou polijte na mřížce. Ozvláštnit polevu lze nasekanými ořechy, ale také lentilkami nebo lyofilizovaným ovocem.

Tip1: Do nanukové směsi můžete přidat ovoce (drobné celé, větší rozmačkané či nakrájené), ale také nastrouhanou čokoládu nebo například lentilky.

Tip2: Nejdou vám zmražené nanuky vyjmout z formiček? Krátce je zahřejte v rukou a půjdou ven jako po másle. Pokud jich je větší množství, napusťte do mísy horkou vodu a každý nanuk do ní velmi krátce ponořte a následně vyjměte z formičky.

Milujete tvarohové potěšení stejně jako my? Pak si jistě oblíbíte také Míša řezy, jejichž přípravou vás s lehkostí provede názorný videorecept. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky