Nanuk Míša

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 15 minut + mražení Ostatní 0 názorů

Suroviny

1 tvaroh
60-80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 smetana ke šlehání (200 ml)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu (31% a více) si ušleháme s c vanilkovým cukrem. Tvaroh s cukrem utřeme a přidáme ušlehanou smetanu. Znovu dobře utřeme a dáme do mrazáku ztuhnout buď v plastové krabičce nebo v nanukových formičkách.

  2. Cukru je třeba dát nejdříve méně a nakonec podle nakyslosti tvarohu případně podle chuti ještě trochu cukru přišlehat. Nanuk by měl být díky tvarohu jemně navinulý.

  3. Z této dávky jsem měla 6 větších nanuků a ještě mi trochu zbylo. Měla jsem doma šlehačku 250 ml (33%) a dala jsem jí celou, byl by z toho ještě nejméně jeden nanuk.

Poznámka

Míšu, zmrazeného v krabičkách můžeme snadno polít prochladlou čokopolevou. Do hmoty před zmrazením můžeme přidat čokoládu usekanou nebo i nastrouhanou na hrubém struhadle, popř. přimíchat kakaový prášek (třeba jen do půlky) apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nanuk Míša

K receptu nejsou žádné komentáře.