Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta je původem italský smetanový dezert, který se skládá pouze z několika málo ingrediencí a přesto uchvátil celý svět. Tento dezert můžete servírovat ve skleničce nebo vyklopit z formičky na talířek.

Nepečené dezerty jsou velmi oblíbené především během letního období, protože jsou svěží a lehké. A jedním takovým dezertem je i panna cotta, která je vyrobená ze smetany a želatiny. Doplnit ji můžeme čerstvým ovocem i ovocným krémem.

Jak připravit panna cottu s jahodami

Panna cotta s jahodami je velmi jednoduchý dezert, kterého se nemusí bát ani začátečníci v kuchyni.

Na 4 porce dezertu budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve naskládejte nakrájené jahody do skleniček a zalijte dortovým želé, které připravíte podle návodu na sáčku. Želé nechte ztuhnout.
  2. Nyní plátkovou želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
  3. Do menšího rendlíku vložte smetanu, mléko a také cukr. Přiveďte k bodu varu a pak ihned odstavte.
  4. Za stálého míchání vložte vymačkanou plátkovou želatinu do smetany a důkladně ji rozmíchejte, poté nechte vychladnout.
  5. Skleničky s jahodami a želé doplňte vychladlou panna cottou a dejte do lednice ztuhnout zhruba na 6 hodin.

Tradiční smetanová panna cotta je báječná v tom, že ji lze připravit s různou příchutí i přelivem. Dezerty vypadají naprosto dokonale, když je ozdobíte čerstvou mátou, nakrájeným ovocem nebo také jedlými květy.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli