Panna cotta s jahodami

Miquel Kuchař:

4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 49 názorů

541

Suroviny

2 plátky želatiny
200 ml smetany ke šlehání 30%
200 ml plnotučného mléka
80 g cukru
200 g jahod
1 sáček dortového želé
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.

  2. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.

  3. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.

Poznámka

*Více fotek na: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Jahody jsem naskládal do nakloněné skleničky, zalil želatinou a nechal zatuhnout. Potom jsem doplnil panna cottou.

*Panna cotta je italský dezert, v překladu "vařená smetana" a toto je jedna z jeho variací.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 051 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panna cotta s jahodami

  • sabipupp sabipupp

    Hezke moc<3

    Odpovědět

  • Selenka Selenka(neregistrovaná)

    Miquel:Děkuji, zkusila sem jen vanilkový cukr a zítra se uvidí ;)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(neregistrovaný)

    Selenka: Ano u jinych receptu se dava i vanilka, tady ne, ale samozrejme pridanim vanilkoveho lusku se nic neskazi.

    Odpovědět

  • Selenka Selenka(neregistrovaná)

    chtěla bych se zeptat neměla by tam být i vanilka? všude jsem to našla s tím

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes::yes::yes: +30 výborné ;-):-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Veronika Hrozna Veronika Hrozna(neregistrovaná)

    Dasenka: Máš tam dole recept s želatinou v prášku ,podívej se na muj příspěvek ! Zkusial jsem a dopadlo to skvěle ! ;-)

    Odpovědět

  • Dasenka Dasenka(neregistrovaná)

    Prosím o radu, u nás se nedá nikde sehnat želatina v plátcích, musím použít dortové želé. Poradíte mi jak na to, abych takovou dobrotu nepokazila. Koukala jsem, že pár z vás to dělala také...:-) Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Daduli Daduli

    Dadu: neboj stuhne

    Odpovědět

  • Dadu Dadu(neregistrovaný)

    Mám jen malinkatej dotaz..když je vychladlá panna cotta,tak je v pořádku,že je úplně tekutá? Teď jsem zalila želé a Panna cotta je jak mléko.Ztuhne to po těch 6ti hodinách?:-?:-?:-//

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Povedla se i když jsem použila dort - želé místo uvedené želatiny :yes::-D;-)

    Odpovědět

  • eklipsa eklipsa

    Také přispívám svou troškou do mlýna. Jahody nebyly, tak jsem použila kompotované maliny z Kauflandu. Jinak perfektni recept dekujeme! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • eklipsa eklipsa

    Také přispívám svou troškou do mlýna. Jahody nebyly, tak jsem použila kompotované maliny z Kauflandu. Jinak perfektni recept dekujeme! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Veronika.Hrozna: OK, příště zkusím :D dík

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Šárka:Tu želatinu s ovocem po dvaceti minutách i s tím v čem to máš uloženo /já dala kompotové misky/ do lednice.Až je to studené tak potom dát taky studený krém ! Pozor musíš vyčíhnou kdy začíná tuhnout.:-D:-*

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Dneska sem dělala panna cottu s želatinou, želatina s jahodama mi ztuhla v nakloněný poloze, ale když sem tam nalila svařenou šlehačku, tak se dostala pod želatinu s jahodama, jak to mám udělat, aby to bylo tak krasné jak na orabzku a nedostala se mi smetana pod želatinu?

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo